Ani lok nazbyt aneb Když Praha pije víno

Publikováno: 10.06.2015 19:00 | Jiří Hofbauer

Druhý ročník festivalu Praha pije víno o prvním červnovém víkendu obsadil areál barokního Trojského zámku. Mezi hlavní lákadla festivalu patřily osobnosti světového vinařství jako Isabelle Legeron, Elisabetta Foradori, Jožko Gravner či Jean-Sébastien Fleury.

Smyslem festivalu bylo seznámit i laickou veřejnost s autentickými a přírodními víny z celého světa. Ostatně na dohled od zámku jsou městské vinice. Praha je tak jednou z mála světových metropolí, kde se pěstuje vinná réva a skutečně vyrábí víno.

IMG_4435

Zdroj: Menstyle.cz

Dvoudenního maratonu o se zúčastnilo více jak 70 rodinných vinařství, které s sebou přivezli na 600 vzorků vín. Narazit jste tak mohli na vinaře Rakouska, Maďarska, Slovinska, Slovenska, Chorvatska, Itálie a samozřejmě i z Čech a Moravy.

Prostorám dlouhé Konírny dominovala česká vinařství. Návštěvníci mohli ochutnat vzorky snad z každé obce na jižní Moravě jako Židlochovice, Boleradice, Dolní Kounice, Mikulčice. Našli jsme tam tradiční vinařství, která se dědí z generace na generaci i mladá vinařství, vyznávající bio kvalitu a moderní postupy.

IMG_4408

Zdroj: Menstyle.cz

IMG_4411

Zdroj: Menstyle.cz

V sklepních prostorách pod zámkem se pak soustředila především italská, francouzská, maďarská a rakouská vína. Nechybělo ani pravé šampaňské.

IMG_4428

Zdroj: Menstyle.cz

IMG_4429

Zdroj: Menstyle.cz

IMG_4430

Zdroj: Menstyle.cz

Kromě vína jsme nemohli minout ani stánky, kde kuchaři u rozpálených grilů opékali maso. Začali jsme hovězím burgerem z Mozaika Bistro. K tomu jsme popíjeli víno z jihomoravského vinařství pana Válka. Zdravíme do Nosislavi.

IMG_4422

Zdroj: Menstyle.cz

Abychom si udrželi metropolitní chutě přidali jsme i quiche Lorraine s anglickou slaninou a cibulí a francouzské šampaňské Champagne Marguet.

IMG_4424

Zdroj: Menstyle.cz

Protože s vínem rostla chuť ochutnali jsme i tatarák ze společného stánku restaurace Čestr a řeznictví Naše maso. A k tomu orosený kelímek piva Apollo Galaxy z pivovaru Matuška.

IMG_4438

Zdroj: Menstyle.cz

O kávu a koktejly se starali barmani z AnonymouS Coffee. Italská zmrzlinárna Angelato nabídla nejen soberty z vína ale také vanilkovou zmrzlinu s parmezánem a ořechy. Ideální dezert pro všechny, kteří nemají rádi sladké.

IMG_4444

Zdroj: Menstyle.cz

IMG_4449

Zdroj: Menstyle.cz

Hodnocení článku:



Komentáře

Jak pečovat o kvalitní kožené boty Jak pečovat o kvalitní kožené boty Milujeme kvalitu. Milujeme tradici. Milujeme, když cena odpovídá užitku. Obzvlášť se tyto vlastnosti snoubí v případě rámových bot.... Předchozí článek Michal Jančařík hlásí jasno z Novoměstského festivalu filmových a televizních komedií Michal Jančařík hlásí jasno z Novoměstského festivalu filmových a televizních komedií Absolvent filozofické fakulty obor personální řízení, od roku 1999 na televizních obrazovkách. Začínal v pořadu Horoskopy na TV Prima,... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!