Autentická novinka na českém trhu: bylinný Altfernet z jihočeské Blatné

Publikováno: 08.12.2015 17:32 | Jiří Hofbauer

Altfernet, tak zní název nové značky autentického fernetu, který na tuzemský trh uvádí distribuční společnost Premier Wines & Spirits (PWS) ve spolupráci se Zámeckým lihovarem v Blatné. Za jeho vznikem stojí mistr destilatér Václav Šitner, jež spolu s Johanem Hildprandtem vlastní právě blatenský lihovar. Po ovocných destilátech Baron Hildprandt se tak jedná o další vlastní značku společnosti PWS. „Na trh současně uvádíme dva produkty: Altfernet a Altfernet Spiced. V prvním roce se budeme soustředit hlavně na budování značky a kvalitní gastro distribuci, tedy na bary a restaurace. Momentálně jsou již produkty k dostání na našem e-shopu,“ říká marketingový ředitel firmy Alexander Suja. Cena litrové lahve se bude prodávat za 399 Kč a mělo by se v prvním roce prodat 20 000 litrů obou produktů.

12304503_1724980267730679_577519654548104349_o

Zdroj: Altfernet

„Altfernet je ryze přírodním fernetem plné chuti a vzniká macerací 18 druhů bylin v obilném lihu. Jde o vakcínu proti neustálému zrychlování dnešní doby, která se snaží navrátit schopnost vychutnat si radosti života,“ vysvětluje mistr Šitner. Originální receptura nového fernetu vychází z celoživotních zkušenosti Václava Šitnera a zakládá si hlavně na kvalitě a dostatku času pro všechny složky produktu.

Altfernet cílí především na dospělé muže a milovníky bylinných prémiových nápojů. Kromě hořké plné chuti zaujme sytě tmavou barvou. „Chtěli jsme stvořit produkt, který trochu zpomalí uspěchané 21. století. Zpomalit totiž ve většině případů znamená zažít toho víc. Chceme aby si na Altfernet našli lidé čas a aby si užili vše, co mají rádi,“ dodává mistr destilatér. Václav Šitner při tvorbě fernetu rozhoduje o patřičných ingrediencích a sám určuje přesnou dobu postupů při přípravě. Vybrané byliny, nechává dále macerovat v obilném lihu po jím určenou domu. Až na závěr se všechny ingredience smíchají a zrodí se tak harmonická hořká chuť Altfernetu s obsahem alkoholu, který činí 40 %.

Bylinný likér Altfernet Spiced vyrábí Šitner rovnou z 30 bylin včetně vanilky z Jamajky. „Dlouhou macerací, větším množstvím bylinek a díky vanilce dostává produkt nasládlou kořeněnou chuť, ale i výrazný dlouhý finiš,“ míní Václav Šitner. Oba druhy Altfernetu zaujmou samostatně, na ledu nebo ve spojení například s ochucenými limonádami a toniky. Originální Altfernet doporučují baroví specialisté PWS kombinovat se sladkou limonádou Thomas Henry s příchutí manga, Altfernet Spiced pak například s nahořklou grapefruitovou limonádou téže značky.

Poctivý, ručně vyráběný Altfernet od mistra destilatéra Václava Šitnera. Originální receptura, vlastnoručně vybírané bylinky, dlouhá macerace a celoživotní zkušenosti stojí za výrobou tohoto přírodního hořkého fernetu. Nic nebylo ošizeno a proto má náš fernet alkoholovou sílu 40 %. Vyrábí se exkluzivně v objemu 1 litr. Za cenu 399 Kč pořídíte na www.1er.cz.

Altfernet_Original_01

Zdroj: Premier Wines & Spirits



Kořeněný a ručně vyráběný Altfernet Spiced od mistra destilatéra Václava Šitnera. Oproti originálnímu Altfernetu obsahuje receptura Altfernetu Spiced rovnou 30 bylinekvčetně jamajské Vanilky s přirozenou nasládlou chutí. Rovněž se jedná o přírodní poctivý fernet s obsahem alkoholu 35 %. Vyrábí se v objemu 1 litr. Za cenu 399 Kč pořídíte na www.1er.cz.

Altfernet_Spiced_01

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Hodnocení článku:



Komentáře

Jak pečovat o kvalitní kožené boty Jak pečovat o kvalitní kožené boty Milujeme kvalitu. Milujeme tradici. Milujeme, když cena odpovídá užitku. Obzvlášť se tyto vlastnosti snoubí v případě rámových bot.... Předchozí článek Na golf stylově s novou kolekcí od Hugo Boss Na golf stylově s novou kolekcí od Hugo Boss Německá společnost Hugo Boss byla založena v roce 1924, avšak až roku 2003 spatřila světlo světa sportovní kolekce funkčního a trendy... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!