Cold Brew: horké téma letošního léta!

Publikováno: 13.05.2017 10:22 | Lenka Mařanová

Osvěžení a vaše oblíbená chuť kávy – to je vše, co potřebujete pro dokonalý horký letní den. Tuto ideální kombinaci najdete v Cold Brew – kávě připravované zastudena, která si minulý rok získala srdce zákazníků Starbucks a stala se hitem léta.

Social 2016 Coffee Cold Brew 1912 Pike Siren Iced

Zdroj: Starbucks

Luhování za studena

Ty, kteří jsou zvyklí na tradiční luhování pomocí horké vody, zaujme nejen neobvyklý způsob servírování. Velmi pomalý proces přípravy je zajímavý sám o sobě. Několik hodin trvající luhování uvolní z kávových zrn přirozenou chuť, takže kávová tresť získá své plné aroma.   

„Cold Brew za svou výjimečnou chuť vděčí neobvyklému způsobu luhování,“ říká Starbucks coffee master Jaroslav Rajoš. „Horká voda extrahuje z kávy hořkost, zatímco studená voda snižuje její aciditu a dodává jí přirozenou sladkou dochuť. Kromě toho je Cold Brew připravováno z větší dávky kávy, a obsahuje tak víc kofeinu než káva luhovaná v klasickém poměru a v horké vodě. Proto je lepší použít méně kávové tresti a doředit ji vodou nebo ledem. Cold Brew je velmi energizující, ale přesto k žaludku šetrné,“ doplňuje Jaroslav Rajoš. 




Připojte se k nám!

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!