Grand Cru se stal nejlepším vinným barem v Česku

Publikováno: 29.11.2015 14:29 | Jiří Hofbauer

Pražský vinný bar Grand Cru se v prestižní soutěži Czech Bar Awards umístil na prvním místě. Svou výhrou tak předstihl bary jako Velký Vinograf, Red Pif, Veltlín či Na břehu Rhôny, které se taktéž dostaly do nejužší nominace. „Je to pro nás velká čest a satisfakce za každodenní tvrdou práci. Ceny si velmi vážíme a budeme se snažit naše klienty dále nezklamat. Už nyní mohu ovšem prozradit, že začátkem příštího roku chystáme několik barových vylepšení, které jak pevně doufám, povedou ještě k větší spokojenosti našich zákazníků,“ říká Martin Nejedlý, spolumajitel společnosti Premier Wines & Spirits (PWS), která vlastní restauraci i bar Grand Cru. Vinný bar Grand Cru se může chlubit největším výběrem vín v Praze, který čítá kolem 1 200 druhů vín z celého světa.

Bar Grand Cru II

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Czech Bar Awards je soutěž, která oceňuje nejlepší bary, kavárny či kluby po celé České republice. Anketa, kterou pořádá vydavatelství časopisu Barlife v čele s Martinem Krautem spolu s Českou barmanskou asociací, se vyhlašuje v 10. kategoriích a letos se konala již poosmé. Finálovou pětici všech kategorií nominuje Bar Awards Academy a časopis Barlife. Odborná porota pak každý podnik navštíví a hodnotí například dle šíře portfolia, servisu, erudice a dalších. Vinný bar Grand Cru dostal od všech hodnotitelů nejvyšší hodnocení ve všech aspektech.

Grand Cru, vinotéka

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Grand Cru Restaurant & Bar v Lodecké ulici spojuje hned několik velkých jmen jako jsou šéfkuchař Jan Punčochář a head sommelier Grand Cru Jakub Čebiš, který se svým týmem sommelierů poskytuje špičkové poradenství při degustacích vína. Unikátní koncept odděleného vinného baru a restaurace pro návštěvníky přináší spoustu skvělých výhod. V restauraci se například každý všední den podává výborné týdenní dvou či tří-chodové menu Jana Punčocháře, pokud ale oběd nestíháte můžete si ho dát večer právě v baru Grand Cru. „Ač je naše restaurace svým konceptem zaměřena na fine dining, chtěli jsme našim zákazníkům dopřát i kvalitní a rychlé obědové menu za super cenu. Večer na baru vám pak k jídlu sommelieři doporučí i skvělá vína. Je to ideální řešení, když nechcete na větší, třeba šesti-chodovou, večeři, “ upozorňuje Jan Punčochář. Ve vinném baru Grand Cru se pravidelně pořádají také řízené vinné degustace se skvělými českými i zahraničními vinaři.

Hodnocení článku:



Komentáře

Jak pečovat o kvalitní kožené boty Jak pečovat o kvalitní kožené boty Milujeme kvalitu. Milujeme tradici. Milujeme, když cena odpovídá užitku. Obzvlášť se tyto vlastnosti snoubí v případě rámových bot.... Předchozí článek Na golf stylově s novou kolekcí od Hugo Boss Na golf stylově s novou kolekcí od Hugo Boss Německá společnost Hugo Boss byla založena v roce 1924, avšak až roku 2003 spatřila světlo světa sportovní kolekce funkčního a trendy... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!