Jan Punčochář připravuje svým hostům v Grand Cru nové menu na míru

Publikováno: 14.04.2017 15:00 | Lenka Mařanová

Šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru Jan Punčochář představuje ojedinělé Chef's choice menu. V rámci nového konceptu svým hostům vaří menu na míru založené na sezónních čerstvých surovinách. Jednotlivé chody se každý den mohou měnit. U nového Chef’s choice menu často improvizuji a používám nejčerstvější ingredience, ale občas i suroviny, které konkrétní hosté  nikdy nejedli nebo k nim nemají kladný vztah ještě třeba ze školních let. Baví mě ukazovat, že i to, co nepatří mezi oblíbené potraviny může chutnat skvěle,“ upřesňuje oceňovaný šéfkuchař Jan Punčochář. Kromě toho restaurace Grand Cru představila své nové menu a la carte s důrazem na svěží jarní suroviny.

2017_PHOTOONE_-_122

Zdroj: Relative PR & Consultancy

2017_PHOTOONE_-_025

Zdroj: Relative PR & Consultancy

Nechte se překvapit a objevte nové chutě v autentickém Chef’s choice menu Jana Punčocháře o několika chodech. Loňský vítěz ankety Zlatý kuchař a šéfkuchař restaurace Grand Cru pro své hosty připravuje nabídku založenou na čerstvosti a originalitě. „Před večeří se hostů pochopitelně ptám na případné alergie či jídla, která nechtějí jíst. Sestavení menu je pak čistě na mně a mém kuchařském týmu. V rámci Chef’s choice menu připravujeme recepty v netradičním provedení se smyslem pro detail a sezónnost, člověk si pak s hostem může krásně hrát jak v jídle, tak i v párování s víny, “ vysvětluje Jan Punčochář. Objednat lze pouze pro celý stůl, jeho celková cena činí 2 240 Kč případně 3 740 Kč při párování s vínem vybíraným zkušeným týmem sommeliérů v čele s Jakubem Čebišem.

 

2017_PHOTOONE_-_096

Zdroj: Relative PR & Consultancy

2017_PHOTOONE_-_028

Zdroj: Relative PR & Consultancy

Se začátkem jarní sezóny se v Grand Cru obměnila rovněž stálá nabídka a la carte. Figurují v ní pokrmy doplněné o typickou jarní zeleninu a bylinky. Mezi hlavními chody hosté nově narazí na zlatého pstruha s omáčkou ze šťávy z kysaného zelí a stročkem, kačera s pečeným celerem, červenou čekankou a omáčkou s pálenkou z černého rybízu nebo třeba daňka s pečenými jablky na dřevěném uhlí a omáčkou z vlašských ořechů. „Chci, aby současná stálá nabídka reflektovala jarní období. Proto momentálně připravujeme předkrmy jako sardinky nakládané v rebarborové šťávě s fenyklem a chilli nebo taštičky plněné olivovým olejem s hráškem a jeruzalemským artyčokem,“ dodává Punčochář. Restaurace Grand Cru se nachází v centru Prahy v Lodecké ulici.

Hodnocení článku:



Komentáře

Exkluzivní vzhled: Audi R8 Coupé jako Edition „Audi Sport“ Exkluzivní vzhled: Audi R8 Coupé jako Edition „Audi Sport“ Stříbrná, červená a černá – to jsou barvy společnosti Audi Sport a také barvy nové, stejnojmenné edice modelu R8 Coupé*. Společně... Předchozí článek Audi plánuje výrobu dvou nových modelů SUV Audi plánuje výrobu dvou nových modelů SUV Audi rozšíří své produktové portfolio o dva nové modely Q, pro které již byly vybrány výrobní závody. V roce 2018 bude zahájena... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!