Jan Punčochář připravuje svým hostům v Grand Cru nové menu na míru

Publikováno: 14.04.2017 15:00 | Lenka Mařanová

Šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru Jan Punčochář představuje ojedinělé Chef's choice menu. V rámci nového konceptu svým hostům vaří menu na míru založené na sezónních čerstvých surovinách. Jednotlivé chody se každý den mohou měnit. U nového Chef’s choice menu často improvizuji a používám nejčerstvější ingredience, ale občas i suroviny, které konkrétní hosté  nikdy nejedli nebo k nim nemají kladný vztah ještě třeba ze školních let. Baví mě ukazovat, že i to, co nepatří mezi oblíbené potraviny může chutnat skvěle,“ upřesňuje oceňovaný šéfkuchař Jan Punčochář. Kromě toho restaurace Grand Cru představila své nové menu a la carte s důrazem na svěží jarní suroviny.

2017_PHOTOONE_-_122

Zdroj: Relative PR & Consultancy

2017_PHOTOONE_-_025

Zdroj: Relative PR & Consultancy

Nechte se překvapit a objevte nové chutě v autentickém Chef’s choice menu Jana Punčocháře o několika chodech. Loňský vítěz ankety Zlatý kuchař a šéfkuchař restaurace Grand Cru pro své hosty připravuje nabídku založenou na čerstvosti a originalitě. „Před večeří se hostů pochopitelně ptám na případné alergie či jídla, která nechtějí jíst. Sestavení menu je pak čistě na mně a mém kuchařském týmu. V rámci Chef’s choice menu připravujeme recepty v netradičním provedení se smyslem pro detail a sezónnost, člověk si pak s hostem může krásně hrát jak v jídle, tak i v párování s víny, “ vysvětluje Jan Punčochář. Objednat lze pouze pro celý stůl, jeho celková cena činí 2 240 Kč případně 3 740 Kč při párování s vínem vybíraným zkušeným týmem sommeliérů v čele s Jakubem Čebišem.

 

2017_PHOTOONE_-_096

Zdroj: Relative PR & Consultancy

2017_PHOTOONE_-_028

Zdroj: Relative PR & Consultancy

Se začátkem jarní sezóny se v Grand Cru obměnila rovněž stálá nabídka a la carte. Figurují v ní pokrmy doplněné o typickou jarní zeleninu a bylinky. Mezi hlavními chody hosté nově narazí na zlatého pstruha s omáčkou ze šťávy z kysaného zelí a stročkem, kačera s pečeným celerem, červenou čekankou a omáčkou s pálenkou z černého rybízu nebo třeba daňka s pečenými jablky na dřevěném uhlí a omáčkou z vlašských ořechů. „Chci, aby současná stálá nabídka reflektovala jarní období. Proto momentálně připravujeme předkrmy jako sardinky nakládané v rebarborové šťávě s fenyklem a chilli nebo taštičky plněné olivovým olejem s hráškem a jeruzalemským artyčokem,“ dodává Punčochář. Restaurace Grand Cru se nachází v centru Prahy v Lodecké ulici.

Hodnocení článku:



Komentáře

Univerzitní vlci aneb jak zvládnout zkouškové období Univerzitní vlci aneb jak zvládnout zkouškové období Dnes je kolikátého? CO?! To ale musí znamenat, že tu zkoušku mám... za tři dny. Tři dny. Tři! Zdroj: Arnaldo Anaya-Lucca/Tumblr Přesně... Předchozí článek Audi plánuje výrobu dvou nových modelů SUV Audi plánuje výrobu dvou nových modelů SUV Audi rozšíří své produktové portfolio o dva nové modely Q, pro které již byly vybrány výrobní závody. V roce 2018 bude zahájena... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!