Karibský koktejl Corn 'n' Oil

Publikováno: 22.02.2014 20:04 | Jiří Hofbauer

Koktejl Corn 'n' Oil svůj název získal díky použitým ingrediencím. Má výraznou barvu a konzistencí se podobá táhlému oleji. Kromě kvalitního tmavého rumu je jeho důležitou složkou falernum.

Falernum je pikantní, výrazný likére na bázi jemného karibského rumu. Proto bývá označován jako rumový likér. Skvěle se kombinuje jak se světlým tak s tmavými lihovinami. Vychutnáte si ho jak na ledu, s kapkou sody nebo sektem. Asi nejširší a nejoblíbenější uplatnění našel jako součást bezpočtu koktejlů. Mezi ně patří i Corn 'n' Oil.

Začněte tím, že do tumbleru (v některých receptech se uvádí i highball) dáte pár kostek ledu a poté přidáváte jednotlivé ingredience. Vše důkladně promícháte a dosypete drceným ledem. Jeho příprava není nikterak náročná a o to víc vás překvapí jeho jedinečná chuť.

15 ml falernum John D.Taylor's Velvet Falernum

50 ml kvalitního tmavého rumu Cruzan Black Straps

15 ml čerstvé limetkové šťávy

2 kapky KSR Sexy Bitters

cocktail

Zdroj: blogs.houstonpress.com

Hodnocení článku:



Komentáře

Ranní rituály novodobých gladiátorů Ranní rituály novodobých gladiátorů V průběhu věků se bojovníci vždy připravovali na bitvy rozličnými rituály. Mezi samuraji meditace, ve Tróje vzdávání obětí Bohům,... Předchozí článek Jak být fit až do cíle v životě i sportu Jak být fit až do cíle v životě i sportu Léčit. Slovo, které RNDr. Josef Šmarda pokládá za základ úspěchu světového zdravotnictví, a které přesto ve slovnících těch... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!