Klub vařících manažerů byl na rybách

Publikováno: 22.06.2013 05:44 | Michal Novák

V pořadí druhé setkání Klubu vařících manažerů (KVM) se konalo ve středu 19. června 2013 v příjemných prostorách Školy vaření COCINA RIVERO v Soukenické ulici v Praze 1. Pod vedením šéfkuchaře Václava Šulce se přítomní manažeři zaměřili na přípravu ryb.

Během vaření probíhaly podnětné odborné diskuze.

Zdroj: KVM

Zase se mluvilo o mnoha labužnických tématech a přitom se účastníci setkání naučili, opět u sklenky vynikajícího rakouského vína, připravit speciálně sestavené rybí menu. Na programu byly sardinky s cibulí a piniovými oříšky, soté z černých mušlí, filet z pražmy na zelenině ratatouille a mořský vlk v solné krustě. Celý večer zakončil jemný krém z mascarpone s citronem, mátou a karamelovou polevou.

Mořští vlci v solné krustě

Zdroj: KVM

Večer byl tentokrát ještě více ve znamení vaření – díky vybavení kuchyňského studia si mohli opravdu všichni všechno vyzkoušet vlastníma rukama a svoje jídlo si uvařit. Došlo ovšem i na zajímavé debaty – přítomní si odnesli informace, jak poznat čerstvou mušli, jak mušle čistit a připravovat, jak čistit ančovičky, jak správně nakrájet zeleninu na ratatouille.

Všichni se pod vedením šéfkuchaře naučili vytvořit filet z pražmy a velký zájem vzbudila příprava mořského vlka v solné krustě – zejména pak neobvyklá a zajímavá tvorba samotné krusty, ve které se ryba pekla v troubě. Šéfkuchař Václav Šulc ukázal, jak připravit jemnou máslovou omáčku k pražmě a správnou zálivku do salátu k mořskému vlku, a v závěrečné debatě nad vlastnoručně připravenými pochoutkami se mluvilo nejen o uchovávání potravin a o dochucování, ale i o mnoha dalších kuchařských a kulinářských tématech.

Na přípravě mořského vlka pracovali všichni.

Zdroj: KVM

Akce opět skončila dlouhou zasvěcenou debatou. „Je výborné, že si můžeme o vaření a o kulinářské problematice popovídat s odborníkem, který nám poradí ve všem, co nás zajímá,“ konstatoval zakladatel KVM Tomáš Poucha. „Otázek je hodně a máme připravená i další témata!“ Příští setkání proběhne v červenci a bude zaměřené na koření, a to zejména při aktuálním letním grilování.

Soté z černých mušlí

Zdroj: KVM

Ratatouille provoněla celou kuchyni.

Zdroj: KVM

Hodnocení článku:



Komentáře

Karel Hynek Mácha, české poezie pán Karel Hynek Mácha, české poezie pán Je skvělé, když víte, že Máj je lyricko-epická báseň a poprvé vyšel v roce 1836. Je ohromné, když se s někým můžete podělit... Předchozí článek Jak být fit až do cíle v životě i sportu Jak být fit až do cíle v životě i sportu Léčit. Slovo, které RNDr. Josef Šmarda pokládá za základ úspěchu světového zdravotnictví, a které přesto ve slovnících těch... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!