Klub vařících manažerů se poprvé sešel - a nad chřestem

Publikováno: 02.06.2013 17:46 | Michal Novák, PR

Tento týden proběhlo historicky první oficiální veřejné setkání Klubu vařících manažerů (KVM). Jeho členové se sešli 29. května 2013 s vyhlášeným šéfkuchařem Jiřím Roithem, aby společně vařili, jedli a vyměňovali si svoje zkušenosti a nápady z oblasti vaření, kulinářství a labužnictví vůbec.

6. Zasvěcená diskuze  nad demi glace

Zdroj: Klub vařících manažerů

Menu, které připravil osobně Jiří Roith, sestávalo z chřestové polévky s čerstvými hlavičkami chřestu, opečené polenty s máslovým chřestem a parmazánovým bešamelem, hlavním chodem byl bio hovězí steak ze svíčkové s chřestovým risottem a rukolovým olejem a sladkou tečku na závěr tvořil citrónový sorbet šlehaný se sektem.

Přítomní se sklenkou výtečného rakouského rosé v ruce ovšem nejen pozorovali šéfkuchaře při práci a získávali zkušenosti s přípravou vybraných lahůdek, těžících z právě probíhající chřestové sezóny. Hlavní součástí celého setkání byla především živá a bohatá diskuze. Se zřejmým nadšením a zaujetím se mluvilo nejen o způsobu přípravy konkrétních pokrmů, které se v kuchyňském studiu všem rodily před očima, ale i o mnoha jiných tématech – o tom, jak se správně připravují steaky, co je to a proč je důležité temperování surovin, jak má vypadat správná pánev a jak se vyrobí správný tatarák, k čemu je dobré demi glace a jak se připravuje, jak se pozná kvalitní máslo, jak uvařit pravé italské risotto a mnoho a mnoho dalšího.

8. Na programu byl i zelený chřest.

Zdroj: Klub vařících manažerů

Přítomní manažeři si tak odnesli nejen skvělé chuťové zážitky z již hotových pokrmů i z jejich ochutnávání v průběhu přípravy, ale i spoustu zajímavých informací o vaření, surovinách, kvalitních restauracích či o správných a vychytaných postupech přípravy různých pokrmů. „Moc se nám to líbilo,“ řekl k průběhu setkání Tomáš Poucha, zakladatel KVM. „Je vidět, že to všechny ohromně baví, ukázalo se, že vaření a kulinářství je tématem, které přítomné opravdu spojuje a které vydrží na dlouho.“

Otázek ani s prodlužujícím se časem neubývalo a setkání se oproti původním předpokladům velmi příjemně protáhlo. Co zůstalo nedořečeno, mohou si vařící manažeři dopovědět na dalším setkání, které se bude konat v červnu a bude zaměřené na přípravu ryb. Už teď je jasné, že bude zase o čem mluvit.

9. Příprava risotta byla dlouhá, ale vyplatila se.

Zdroj: Klub vařících manažerů

10. Steaky nejen skvěle vypadaly, ale taky chutnaly.

Zdroj: Klub vařících manažerů

Hodnocení článku:



Komentáře

Karel Hynek Mácha, české poezie pán Karel Hynek Mácha, české poezie pán Je skvělé, když víte, že Máj je lyricko-epická báseň a poprvé vyšel v roce 1836. Je ohromné, když se s někým můžete podělit... Předchozí článek Jak být fit až do cíle v životě i sportu Jak být fit až do cíle v životě i sportu Léčit. Slovo, které RNDr. Josef Šmarda pokládá za základ úspěchu světového zdravotnictví, a které přesto ve slovnících těch... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!