Koktejly z ovocných destilátů

Publikováno: 10.06.2016 15:04 | Michal Novák

Prémiové destiláty, nižší množství kalorií a využití lokálních surovin patří mezi současné trendy pro přípravu koktejlů.

„Barmani začínají ovocné destiláty objevovat i v luxusních koktejlových barech, převážně prémiovou kategorii Kosher,“ konstatuje brand ambassador značky RUDOLF JELÍNEK Achim Šipl a zároveň dodává: „Češi bývali pochopitelně zvyklí pít ovocné pálenky samotné, ovšem časy se mění.“

Cílem barmanů je neustále hledat zajímavé kombinace, a to včetně těch na bázi ovocných destilátů. Mezi oblíbené drinky z těchto pálenek patří například Bohemian Sour (nebo taky Moravian Sour – jeden z nejprodávanějších koktejlů v pražském Black Angel's baru), Ginger Honey neboli Bohemia Honey se zázvorovou limonádou a také Hruška se zázvorovou limonádou. Velmi dobrý je také koktejl Medové jablko, anebo Moravský kohout.

Koktejly lze ochutnat vyjma zmíněného baru Black Angel's na pražském Staroměstském náměstí také například v baru Cloud 9 v hotelu Hilton v Praze, v baru Za Pecí v Harrachově, v Boca Baru v Liberci či v Zapa Baru v Českém Krumlově.

Bohemian (Moravian) Sour

  • 4 cl Slivovitz Kosher R. JELÍNEK 5 y.o.(5letá)
  • 2 cl citrónová šťáva
  • 1 cl cukrový sirup
  • 1 bl vanilkový cukr
  • 2 cl bílek

Všechny ingredience dobře protřepeme v šejkru a přelijeme do sklenice typu Old fashioned.

_FUN3028 bohemian sour

Zdroj: Rudolf Jelínek

Medové jablko (Honey apple)

  • 1 díl Bohemia Honey R. JELÍNEK
  • 4 díly jablečného džusu
  • led
  • skořice
Medove Jablko_Honey_náhled

Zdroj: Rudolf Jelínek

Zázvorové Honey (Ginger Honey)

  • 1 díl Bohemia Honey R. JELÍNEK
  • 3 díly zázvorové limonády
  • led
  • plátky salátové okurky
Ginger_Honey_náhled

Zdroj: Rudolf Jelínek

Hruška se zázvorovou limonádou

  • 4 cl hruškovice R. JELÍNEK
  • 25 cl zázvorové limonády
  • zázvor
  • kompotovaná hruška

Do většího tumbleru dáme led, odměříme hruškovici a dolejeme zázvorovou limonádou. Dozdobíme kouskem hrušky a hranolkami zázvoru.

hruskovice_zazvor

Zdroj: Rudolf Jelínek

Moravský kohout

  • 2 cl slivovice R. JELÍNEK
  • 0,5 cl Fernet Branca
  • 5 cl Antica Formula

Do vychlazené míchací sklenice odměříme všechny ingredience, dobře promícháme a nalijeme do nízkého tumbleru. Přiklopíme glošem a nakouříme kouřem z dřevěných pilin. Jako ozdoba slouží sypaná ovocný čaj.

Kohout_nahled

Zdroj: Rudolf Jelínek

Hodnocení článku:



Komentáře

Back to black: černá jako životní princip Back to black: černá jako životní princip Černá je taková barva, kterou člověk vnímá, když z daného směru neproudí žádné světlo. Ha. Webová definice ale opomíná ten... Předchozí článek Přijďte si do Starbucks pro nové frappuccino S’mores Přijďte si do Starbucks pro nové frappuccino S’mores Potřebujete letní osvěžení? Starbucks právě nyní představuje dvě nové frappuccinové příchutě, které vycházejí z legendární... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!