Mléčná Black Cow Vodka rozhodně není pro kojence

Publikováno: 16.04.2013 21:24 | Jiří Hofbauer

Když před časem v londýnské cukrárně uvedli zmrzlinu z mateřského mléka vyvolalo to velkou vlnu nevole a odporu. Po pár hodinách už ale byla vyprodaná. Teď Brité přišli s dalším využitím mléka. Klid, tentokrát už tím kravským. Naučili se z něj dělat vodku.

31dover_black_cow_70cl-shadow320x1000

Zdroj: 31dover.com

Tři roky piloval Jason Barber postup jak z plnotučného kravského mléka udělat poctivou lihovinu. V rozhovoru pro Daily Mail mlékař svůj recept poodkryl. Základem je dobré mléko. Žádné 2 %. Mléko pochází od 250-hlavého stáda spásající bio trávu na čerstvém vzduch na farmě v západním Dorsetu v Anglii. Do čerstvého mléka se přidá aktivní syřidlo (například žaludeční šťávy), které zapříčiní oddělení sraženého mléka a syrovátky. Sražené mléko se pak dále využije ke správcování sýru nebo tvarohu a syrovátka je fermentovaná. Vznikně mléčné pivo, které se destiluje. Dále ji Barber ošetřuje tajnou metodou, kterou však už odmítá prozradit. Před stáčením do lahví je tekutina třikrát filtrována.

To že mléčná vodka Black Cow není žádná sprostá výčepní lihovina dokazuje i fakt, že jí pozornost věnovala britská edice Vogue a mezi její příznivce patří Daniel Craig, Elizabeth Hurley i famózní šéfkuchař a experimentátor Heston Blumenthal.

Hodnocení článku:



Komentáře

Jan Palach: oheň, který probudil lidi Jan Palach: oheň, který probudil lidi Změny nejsou jednorázové akce. Možná jejich akutní provedení, ale ony samotné jsou trvalým procesem. V roce 1969 hlas lidu nepřekonal... Předchozí článek Jak být fit až do cíle v životě i sportu Jak být fit až do cíle v životě i sportu Léčit. Slovo, které RNDr. Josef Šmarda pokládá za základ úspěchu světového zdravotnictví, a které přesto ve slovnících těch... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!