Monarch: Gastrobar se španělským temperamentem v historickém srdci Prahy

Publikováno: 19.02.2016 09:44 | Jiří Hofbauer

Monarch zahajuje novou éru své existence, tentokrát jako první pražský gastrobar. Od začátku února 2016 mohou hosté vyzkoušet to nejlepší ze španělské gastronomie v autentické atmosféře živého středomoří. „Chtěli jsme v Praze vytvořit místo s temperamentem a chutí Španělska. Podnik se středomořskou duší, kam budou lidé chodit nejen na skvělé tapas, dobré víno nebo trendy drinky, ale i za zážitkem, proto gastrobar,“ vysvětluje Martin Nejedlý, spolumajitel společností Premier Wines & Spirits a Vinodirect, které Monarch provozují. Kromě tradičních tapas a kuchyně šéfkuchaře Miguela Innelly nabízí Monarch také katalánské šumivé víno Cava nebo řadu osvěžujících španělských koktejlů. Podnik najdete v ulici Na Perštýně u Národní třídy v Praze.

2016 PHOTOONE - 001 (kopie)

Zdroj: Premier Wines & Spirits

2016 PHOTOONE - 002 (kopie)

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Gastrobar je pojmenování pro bar, kde se snoubí dobré jídlo a skvělé pití se zážitkem. Na rozdíl od fine diningových restaurací tu ale gastro-zážitek dostanete za poloviční cenu. V Monarchu najdete klasické pochoutky, mezi nimiž nechybí mořské plody, plněné bramborové lahůdky jako populární krokety ze sušené šunky s domácí tatarskou majonézou. Bar se také může pochlubit širokou nabídkou mas, která šéfkuchař připravuje na Josper grillu. „V Monarchu se snažíme vařit oblíbená španělská jídla a zároveň je propojovat s prvotřídním vínem. Středomořská gastronomie jde totiž ruku v ruce s kvalitním pitím,“ dodává šéfkuchař Miguel Innella, který působil jako souschef michelinské restaurace La Costa. Interiér restaurace má na svědomí architekt Oto Bláha a disponuje polootevřenou kuchyní, do které lze nahlédnout. Z nápojového lístku si hosté mohou vybrat vína populárních španělských, ale i dalších světových vinařství, jako jsou Codorníu, Marqués de Murrieta, Vi?a Real nebo Leyda a špičkové španělské pivo Isle?a. S výběrem nápojů pomůže sommelier Karel Baštinec, vítěz letošního ročníku soutěže Premier prix de sommelier.

Miguel Innella, sefkuchar (kopie)

Zdroj: Premier Wines & Spirits

2016 PHOTOONE - 005 (kopie)

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Atmosféru španělského pobřeží dokresluje také pestrá nabídka osvěžujících drinků v čele s prověřenou kombinací pobřežního Gin Mare a luxusního toniku 1724 s trsem bazalky či rozmarýnu. „V nabídce jídla i pití najdete hlavně typické španělské produkty. Jde nám o to, aby u nás mohl každý nasát uvolněnou atmosféru pravého tapas baru s tím nejkvalitnějším sortimentem a servisem, “ míní Martin Nejedlý. Monarch je otevřen každý den kromě neděle, a to od 17 hodin až do půlnoci.

Více informací na www.monarch.cz.

2016 PHOTOONE - 003 (kopie)

Zdroj: Premier Wines & Spirits

2016 PHOTOONE - 004 (kopie)

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Hodnocení článku:



Komentáře

Jak pečovat o kvalitní kožené boty Jak pečovat o kvalitní kožené boty Milujeme kvalitu. Milujeme tradici. Milujeme, když cena odpovídá užitku. Obzvlášť se tyto vlastnosti snoubí v případě rámových bot.... Předchozí článek Jedna noc s Marilyn Monroe Jedna noc s Marilyn Monroe Byl jste někdy zamilovaný? Jistě že byl. Každý byl. Ale byl jste někdy zamilovaný tak šíleně, že jste si myslel, že to není pravda?... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!