Na trh vstupuje nový šípkový likér Wilder z jižních Čech

Publikováno: 14.06.2017 14:47 | Lenka Mařanová

Zámecká palírna Blatná ve spolupráci s distribuční společností Premier Wines & spirts uvádí na český trh nový autentický likér. Wilder se vyrábí z 42 druhů bylin a extraktu z šípků přímo v historické palírně. Inspirací pro vznik Wilderu se stal světoznámý blatenský pěstitel růží Jan Böhm, který šlechtil vzácné odrůdy divokých šípkových růží. „Böhmovy sady byly za minulého režimu v roku 1952 znárodněny, stejně jako nedaleká zámecká palírna rodu Hildprandtů. Wilder vznikl, aby nám připomínal, jak důležité je vážit si svobody, o kterou se dá tak snadno přijít,“ vysvětluje Alexander Suja, marketingový ředitel Premier Wines & Spirits. V prvním roce bude značka Wilder cílit především na český a slovenský trh s primárním zaměřením na bary a restaurace.

Obrázek1

Zdroj: Blatná

Bylinný likér Wilder se lahvuje do výrazných rudých lahví, které předznamenávají barvu i vůní šípků. Jeho logo tvoří vlk coby symbol svobody, nesvázanosti a individuality. „Chceme novinku profilovat jako likér určený především osobitým společenským lidem, kteří mají rádi život, jsou otevřeni novým věcem a rádi dělají věci po svém. Cítíme, že právě tyto atributy splňuje Wilder. Vlka jsme pak vybrali hlavně kvůli jeho podobným vlastnostem k těm lidským. Teritorium typického spotřebitele Wildra je město, smečka jsou jeho kamarádi a vlčí doupě symbolizuje bar,“ upřesňuje Alexander Suja. Wilder vychází z receptury, která vznikla už roku 1952 v Blatné, ale kvůli zásahu režimu se příprava likéru nikdy nezrealizovala. Na zachovaný recept navázal oceňovaný mistr destilatér Václav Šitner, který stojí za vznikem všech novodobých produktů blatenské palírny.  Novinka nabízí alkoholovou sílu 35 % a při její výrobě se užívá jen 100 g cukru na jeden litr, díky čemu je lahodný i při pokojové teplotě.

V portfoliu Zámeckého lihovaru a pivovaru Blatná šípkový likér doplní například nový likér Aperitíf, ovocné destiláty Baron Hildprandt, zavedený bylinný Altfernet, pivo Blatenský Kohout a řadu lihovin Liqvére. Historie jihočeské rodinné firmy sahá až do roku 1812, kdy v blízkosti blatenského zámku postavil baron František Hildprandt cukrovar, v roce 1885 poté přestavěný na lihovar. V současné době Zámecká palírna Blatná patří k největším výrobcům destilátů i likérů v České republice. Kromě tuzemska a Slovenska své produkty vyváží například do Švýcarska, Německa či Rakouska. Nynějšími vlastníky firmy jsou Jan Hildprandt, Václav Šitner a Martin Nejedlý, který je zároveň spolumajitelem distribuční společnosti Premier Wines & Spirits.

sdfs

Zdroj: Blatná

Wilder, Zámecká palírna Blatná,

„Born To Be Wilder“

Bylinný likér Wilder se vyrábí v Blatné z 42 šumavských druhů bylin, extraktu z divokých šípků a plodů planých růží. Znovuzrozený Wilder navazuje na autentickou recepturu z roku 1952. Svou chutí a příběhem inspirovaným proslulým jihočeským pěstitelem růží Janem Böhmem likér oslavuje hodnotu nespoutané svobody.

Signature drink ­- Wil:App

Do sklenice plné ledu nalijte 4 cl Wilder likéru a zbytek sklenky doplňte přírodním jablečným džusem a trochou sody. Přihoďte plátek pomeranče a užívejte si kombinaci bylin a ovoce.

 

 

Hodnocení článku:



Komentáře


Připojte se k nám!

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!