Nové bistro Premier Mercato v srdci Karlína

Publikováno: 10.04.2016 21:00 | Jiří Hofbauer

Pestrou gastronomickou scénu pražského Karlína rozšířil v březnu nový podnik. Za jeho vznikem stojí podnikatel Martin Nejedlý, jeden ze zakladatelů finančně poradenské společnosti Fincentrum. Po fine diningové restauraci Grand Cru a španělském gastrobaru Monarch jde o třetí gastro provozovnu pražského podnikatele v hlavním městě.

2016 PHOTOONE - 062

Zdroj: Premier Wines & Spirits

„Už dlouho jsem chtěl otevřít bistro v italském stylu. Tedy místo, kde se můžete posadit na oběd, snídani, popít sklenku vína, ale také si nakoupit prémiové produkty. Když se v loňském roce objevil volný prostor na Praze 8, neváhal jsem. Karlín je skvělé místo přesně pro takový koncept,“ komentuje Martin Nejedlý, spolumajitel společnosti Premier Wines & Spirits, kretá je majoritním vlastníkem všech tří gastro provozů.

Rozpečený kozí sýr s jarním salátem

Rozpeceny kozi syr, salat

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Premier Mercato je originální bistro a zároveň prodejna delikates s širokou nabídkou vín, destilátů i nealko nápojů na Pobřežní ulici. „Mercato je neokoukaný prostor, který se svým konceptem liší od ostatních bister a restaurací. V Mercatu si mohou hosté dát snídani, oběd i večeři a ochutnat denně čerstvé pečivo nebo si vybrat z pestré nabídky kvalitních sýrů, uzenin či olivových olejů, které jinde v Česku neseženou,“ vysvětluje Karel Višinský, provozní manažer Premier Mercata.

Petr Finn Boštík, šéfkuchař Premier Mercato

Petr Finn Bostik

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Nové karlínské bistro láká především na kuchyň šéfkuchaře Petra Finna Boštíka, který v minulosti působil v restauraci Le Terroir pod vedením Jana Punčocháře. Kromě každodenně obměňovaného obědového menu se můžete těšit na Boštíkovu populární domácí paštiku, nakládané olivy, artyčoky nebo sušená rajčata, ale i pochoutky z vlastní pekárny a cukrárny. „Nepoužíváme žádné polotovary, vše připravujeme z čerstvých kvalitních surovin. Veškeré delikatesy a jídla včetně skvělých sandwichů je možné vychutnat si na místě nebo odnést domů. Navíc jídla a snacky, u kterých je to možné, zabalíme do obalů z recyklovaného papíru,“ doplňuje Višinský.

Tagliatelle se sešenými rajčaty

Tagliatelle se susenymi rajcaty

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Premier Mercato je otevřeno každý všední den od 7:30 do 20:30. Nabízí tedy nejen obědová menu přizpůsobena sezónním potravinám, ale i pestré snídaně a večeře. „Máme otevřeno až do večera, aby se u nás mohli zastavit lidé po cestě z práce. Ať už na skleničku něčeho dobrého, na kávu doplněnou třeba bezlepkovým čokoládovým dortíkem nebo si nakoupit s sebou domů na večeři,“ upřesňuje provozní manažer. Majoritním majitelem bistra Premier Mercato je distribuční společnost Premier Wines & Spirits, jejíž portfolio v čele s krásnými víny ze všechn koutů světa, jihočeskými destiláty Baron Hildprandt, Altfernet a dalšími prémiovými destiláty nebo veganskými limonádami fritz-kola lze zakoupit přímo v prostorách bistra.

Vepřová panenka s houbami a medvědím česnekem

Panenka, houby a medvedi cesnek

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Hodnocení článku:



Komentáře

Univerzitní vlci aneb jak zvládnout zkouškové období Univerzitní vlci aneb jak zvládnout zkouškové období Dnes je kolikátého? CO?! To ale musí znamenat, že tu zkoušku mám... za tři dny. Tři dny. Tři! Zdroj: Arnaldo Anaya-Lucca/Tumblr Přesně... Předchozí článek Stojí nový iPad Pro za to? Stojí nový iPad Pro za to? Větší. výkonnější a jako vždy naprosto dokonalý. To je nový iPad Pro, který byl představen značkou Apple v září minulého roku... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!