Nové bistro Premier Mercato v srdci Karlína

Publikováno: 10.04.2016 21:00 | Jiří Hofbauer

Pestrou gastronomickou scénu pražského Karlína rozšířil v březnu nový podnik. Za jeho vznikem stojí podnikatel Martin Nejedlý, jeden ze zakladatelů finančně poradenské společnosti Fincentrum. Po fine diningové restauraci Grand Cru a španělském gastrobaru Monarch jde o třetí gastro provozovnu pražského podnikatele v hlavním městě.

2016 PHOTOONE - 062

Zdroj: Premier Wines & Spirits

„Už dlouho jsem chtěl otevřít bistro v italském stylu. Tedy místo, kde se můžete posadit na oběd, snídani, popít sklenku vína, ale také si nakoupit prémiové produkty. Když se v loňském roce objevil volný prostor na Praze 8, neváhal jsem. Karlín je skvělé místo přesně pro takový koncept,“ komentuje Martin Nejedlý, spolumajitel společnosti Premier Wines & Spirits, kretá je majoritním vlastníkem všech tří gastro provozů.

Rozpečený kozí sýr s jarním salátem

Rozpeceny kozi syr, salat

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Premier Mercato je originální bistro a zároveň prodejna delikates s širokou nabídkou vín, destilátů i nealko nápojů na Pobřežní ulici. „Mercato je neokoukaný prostor, který se svým konceptem liší od ostatních bister a restaurací. V Mercatu si mohou hosté dát snídani, oběd i večeři a ochutnat denně čerstvé pečivo nebo si vybrat z pestré nabídky kvalitních sýrů, uzenin či olivových olejů, které jinde v Česku neseženou,“ vysvětluje Karel Višinský, provozní manažer Premier Mercata.

Petr Finn Boštík, šéfkuchař Premier Mercato

Petr Finn Bostik

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Nové karlínské bistro láká především na kuchyň šéfkuchaře Petra Finna Boštíka, který v minulosti působil v restauraci Le Terroir pod vedením Jana Punčocháře. Kromě každodenně obměňovaného obědového menu se můžete těšit na Boštíkovu populární domácí paštiku, nakládané olivy, artyčoky nebo sušená rajčata, ale i pochoutky z vlastní pekárny a cukrárny. „Nepoužíváme žádné polotovary, vše připravujeme z čerstvých kvalitních surovin. Veškeré delikatesy a jídla včetně skvělých sandwichů je možné vychutnat si na místě nebo odnést domů. Navíc jídla a snacky, u kterých je to možné, zabalíme do obalů z recyklovaného papíru,“ doplňuje Višinský.

Tagliatelle se sešenými rajčaty

Tagliatelle se susenymi rajcaty

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Premier Mercato je otevřeno každý všední den od 7:30 do 20:30. Nabízí tedy nejen obědová menu přizpůsobena sezónním potravinám, ale i pestré snídaně a večeře. „Máme otevřeno až do večera, aby se u nás mohli zastavit lidé po cestě z práce. Ať už na skleničku něčeho dobrého, na kávu doplněnou třeba bezlepkovým čokoládovým dortíkem nebo si nakoupit s sebou domů na večeři,“ upřesňuje provozní manažer. Majoritním majitelem bistra Premier Mercato je distribuční společnost Premier Wines & Spirits, jejíž portfolio v čele s krásnými víny ze všechn koutů světa, jihočeskými destiláty Baron Hildprandt, Altfernet a dalšími prémiovými destiláty nebo veganskými limonádami fritz-kola lze zakoupit přímo v prostorách bistra.

Vepřová panenka s houbami a medvědím česnekem

Panenka, houby a medvedi cesnek

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Hodnocení článku:



Komentáře

Back to black: černá jako životní princip Back to black: černá jako životní princip Černá je taková barva, kterou člověk vnímá, když z daného směru neproudí žádné světlo. Ha. Webová definice ale opomíná ten... Předchozí článek Stojí nový iPad Pro za to? Stojí nový iPad Pro za to? Větší. výkonnější a jako vždy naprosto dokonalý. To je nový iPad Pro, který byl představen značkou Apple v září minulého roku... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!