Nové menu a netradiční zabijačka v Grand Cru

Publikováno: 21.10.2016 12:30 | Štěpán Molitor

Pražská restaurace  Grand Cru vstupuje do podzimní sezóny s novým večerním menu a pro své hosty chystá i netradiční zabijačkové hodování. Oceňovaný šéfkuchař Jan Punčochář představí ojedinělá spojení chutí, se kterými se zákazník dříve možná nesetkal. „Pestrost gastronomie se zkrátka nikdy nevyčerpá. I po mnoha letech v branži mě stále baví objevovat nové chutě a pouštět se do zajímavých a kontroverzních kombinací. Jsem znám tím, že rád své zákazníky překvapuji a nechávám je poznávat chutě, na které by si doma jistě netroufli,“ vysvětluje Jan Punčochář.

grandcru

Zdroj: Grand Cru Official

Šéfkuchař spolu se svým týmem chystá 8. a 9. listopadu neobvyklou zabijačku s černými lanýži. „Zabijačka je tradiční hostina podzimních dní. U nás v restauraci jsme ji ale pojali maličko jinak. Spojení luxusních černých lanýžů s klasickou zabíjačkou bude směs fenomenálních chutí. Naši hosté budou moct ochutnat třeba kedlubny plněné telecím prejtem, sušenými hříbky a černými lanýži nebo světlou polévku z vepřových žaludků s lanýži a zakysanou smetanou,“ upřesňuje Punčochář. Dále budou na menu jitrnice, kroupová jelita nebo presovaná vepřová hlava a líčka, vše v moderní úpravě s černými lanýži.

Objevování netradičních chutí nabídne i podzimní večerní menu. Momentálně mezi hlavními chody figuruje srnčí kolínko s dýní, černými ořechy v sirupu a kandovanými brusinkami nebo jehněčí hřbet s cibulí, datlemi a omáčkou ze zeleného pepře. „Doufáme, že naše kuchyně vždy příjemně překvapí. Mě osobně baví například specifická chuť carpaccia z jelena s květákem a zimními lanýži, který podáváme jako předkrm. V případě dezertu bych zase doporučil povidlový dort s rumem, čokoládou a datlemi,“ dodává vítěz letošní ankety Zlatý kuchař Jan Punčochář. V nabídce nových jídel nechybí ani Punčochářův populární signature dish Holub z Anjou.

Grand Cru Restaurant si už přes dva roky zakládá na zážitkové gastronomii a párování jídla z čerstvých sezónních surovin s vínem. Při výběru vhodného vína, které padne novým pokrmům na míru, hostům poradí head sommelier a manažer restaurace Jakub Čebiš se svým týmem. „V minulosti jsem po boku Jana Punčocháře působil přes šest let. Těší mne, že můžeme navázat na předešlou spolupráci a snažit se dohromady co nejlépe propojit chutě vína a jídla. Skvělý gastronomický zážitek totiž vychází z celkového dojmu,” míní Jakub Čebiš. V současnosti Grand Cru Restaurant využívá inovativní technologii Coravin 1000, která umožňuje ochutnávat exkluzivní vína po skleničce, aniž by bylo nutné vytáhnout z lahve korek. 

Hodnocení článku:



Komentáře

Univerzitní vlci aneb jak zvládnout zkouškové období Univerzitní vlci aneb jak zvládnout zkouškové období Dnes je kolikátého? CO?! To ale musí znamenat, že tu zkoušku mám... za tři dny. Tři dny. Tři! Zdroj: Arnaldo Anaya-Lucca/Tumblr Přesně... Předchozí článek G.H. MUMM Demi-Sec G.H. MUMM Demi-Sec Hemingway byl milovníkem alkoholu. Víno jeho pozornosti také nemohlo uniknout. Jednou prohlásil: „Víno je jednou z nejcivilizovanějších... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!