Pařížské ochlazení

Publikováno: 04.08.2013 14:35 | Jiří Hofbauer

Francouzi jsou vyhlášeni svou gastronomií. Z obyčejné snídaně udělají společenské setkání a na víno není nikdy brzo. Vědí, že vždycky záleží co máte na sobě a to i když si jdou jen za roh do pekárny koupit croissant. Francouzi všemu umí dodat patřičnou noblesu a úroveň. A to i něčemu tak zdánlivě obyčejnému jako je zmrzlina a sorbety. Podívejte se jaké zmrzlinářské poklady se nachází v parných ulících Paříže. Věříme, že 10% z vás si ihned koupí letenku Praha – Paříž.

Pierre Hermé

Kromě vyhlášených makronek se cukrářství zaměřuje na všechny možné druhy sladkostí včetně zmrzlin a sorbetů. Na výběr máte z tradičních příchutí jako čokoláda, pistácie, jahoda, pomeranč ale třeba i liči nebo růže. Dokonce i obyčejná vanilková zmrzlina je vyrobena z vanilky ze tří zemí – Tahit, Mexiko a Madagaskar. Pokud by vás neoslovila varianta v kelímku obskládaná minimakronkami na výběr jsou pak zmrzlinové a sorbetové sendviče nesoucí označení Miss Gla'Gla.

pierre_herme

Zdroj: Pierre Hermé



Berthillon

Rodinný podnik v centru Paříže si více než na módnosti značky zakládá na tradici a lety prověřených receptech, které si pečlivě střeží. Kombinace jako broskev-vanilka a čokoláda s malinami patří k nejoblíbenějším.

Berthillon

Zdroj: Berthillon



Grom

Přísný francouzský kritik jídla François Simon označil italský řetěz za chrám mraženého potěšení a to ať se jedná o smetanové zmrzliny nebo ovocné sorbety. Mezi nejoblíbenější zmrzliny patří příchuť jogurt-káva.

grom

Zdroj: Grom



A La Mère de Famille

Značka A La Mère de Famille (v překladu Matka rodiny) si zakládá na tom, že veškeré jejich produkty jsou vyráběny z čerstvého sezónního ovoce bez konzervačních látek a barviv. Pokud si netroufnete na novinku letošního léta zmrzlinu z černého sezamu tak zkuste maliny a nugátem.

a_la_mere

Zdroj: A La Mère de Famille



it mylk

Koncept novodobé mlékárny založily sestry Constance a Mathilde Lorenzi. Vybere si tu skutečně každý. V nabídce je mražený jogurt na všechny možné způsoby – nízkotučný bílý, s ovocem, s müsli, slazený sirupem z agáve, s karamelem nebo třeba jako cheesecake, který má korpus místo máslových sušenek z ovesných otrub.

it_mylk

Zdroj: it mylk



Le Bac à glaces

Jen pár kroků od obchodního domu Bon Marché najdete v nabídce Le Bac à glaces všechny prověřené příchutě jako jahoda, vanilka, čokoláda, ale třeba i citron s bazalkou, hruška a verbena, broskev s rozmarýnem nebo olivový olej, sušená rajčata a slané karamely.

le_bac

Zdroj: Le Bac à glaces



Martine Lambert

Za zmínku stojí i mražené ovocné pyré u Martine Lambert. Kromě vyhlášeného malinového sorbetu jsou v nabídce zmrzliny s příchutěmi jako vanilka z Martiniku, pomeranč naložený v rumu, čínské kakao a sečuánský pepř nebo fíky a klementinky.

martine

Zdroj: Martine Lambert



Gelati d'Alberto

Domácí italská zmrzlina kromě všech oblíbených příchutí jako káva, jahoda, vanilka, skořice, tiramisu, citrón má i velice originální servírování. Místní zmrzlináři jsou prakticky umělci - sladkou dobrotu tvarují do velkých květů. Jezte rychle – okvětní lístky mají tendenci tát!

gelati

Zdroj: Gelati dAlberto

Hodnocení článku:



Komentáře

Karel Hynek Mácha, české poezie pán Karel Hynek Mácha, české poezie pán Je skvělé, když víte, že Máj je lyricko-epická báseň a poprvé vyšel v roce 1836. Je ohromné, když se s někým můžete podělit... Předchozí článek Jak být fit až do cíle v životě i sportu Jak být fit až do cíle v životě i sportu Léčit. Slovo, které RNDr. Josef Šmarda pokládá za základ úspěchu světového zdravotnictví, a které přesto ve slovnících těch... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!