Park Hotel Popovičky spojil síly s Janem Punčochářem

Publikováno: 30.10.2015 08:58 | Jiří Hofbauer

Restaurace Park Hotelu Popovičky prošla na podzim tohoto roku řadou změn. Novým šéfkuchařem hotelové restaurace se stal talentovaný Petr Hajný, který při tvorbě nového jídelního lístku sekundoval uznávanému Janu Punčochářovi z pražského Grand Cru Restaurant & Bar.

2015 PHOTOONE - 102

Zdroj: Park hotel Popovičky

„Jídlo u nás budeme dělat jinak a lépe než doposud. Proto jsme nové menu nechali na dvou respektovaných šéfkuchařích, kterým stoprocentně věříme. Jana Punčocháře vnímám jako jednoho z předních představitelů moderní gastronomie v Česku. Chceme, aby se k nám lidé vraceli kvůli jedinečnému jídlu,“ vysvětluje Květa Malinová, majitelka Park Hotelu Popovičky. Nové menu je založené na česko-rakouské kuchyni s odlehčenými prvky a důraz kladl Punčochář na jednoduchost, čerstvost a moderní přístup.

5P5C0561

Zdroj: Park hotel Popovičky

V novém menu figurují lokální suroviny a každodenně čerstvé pečivo z vlastní pekárny. Veškeré poctivě připravované pečivo či koláče, které se peče denně, si mohou návštěvníci koupit v prodejně vedle hlavní hotelové budovy. Vedle stálých pokrmů se v menu objeví i vybrané oblíbené speciality a jídla typická pro dané roční období.

Kachní prso s kedlubnovým zelím a krokety

Kachni prso s kedlubnovym zelim a krokety

Zdroj: Park hotel Popovičky

„Na podzim jsme zvolili mušle sv. Jakuba nebo kachní játra foie gras. Tato jídla se skvěle hodí do chladnějšího počasí. Sezónnost sehrála při tvorbě menu důležitou roli, i proto jsme se na první listopadový týden rozhodli pro speciální lanýžové menu. V hotelové restauraci si musíme zakládat na jednoduchosti, nic přehnaného. Maso, omáčka, příloha a zelenina,“ dodává Jan Punčochář pod jehož supervizí pracuje nový šéfkuchař Petr Hajný.

Pečenáče ze pstruha s červenou řepou

Pecenace ze pstruha s cervenou repou

Zdroj: Park hotel Popovičky

Park Hotel Popovičky se nachází nedaleko Prahy v poklidné vesnici Popovičky. Kromě nového menu a šéfkuchaře nabízí komplex víceúčelovou sportovní halu, fitness centrum nebo konferenční salonek. „S novým konceptem hotelové restaurace nám jde i o to, aby lidé do Popoviček rádi jezdili i jen tak na večeři nebo oběd. Gastronomie dokáže dělat divy, když se k ní přistupuje poctivě. Jsem přesvědčena, že naši snahu noví i stávající klienti ocení,“ míní majitelka Malinová.

Salát z mladých mrkví s kozím sýrem a citrusy

Salat z mladych mrkvi s kozim syrem a citrusy

Zdroj: Park hotel Popovičky

Telecí pajšl s kadeřábkovým knedlíkem

Teleci pajsl s kaderabkovym knedlikem

Zdroj: Park hotel Popovičky

Hodnocení článku:



Komentáře

Jak pečovat o kvalitní kožené boty Jak pečovat o kvalitní kožené boty Milujeme kvalitu. Milujeme tradici. Milujeme, když cena odpovídá užitku. Obzvlášť se tyto vlastnosti snoubí v případě rámových bot.... Předchozí článek Na běh pro radost Maminy Run i Lejla Abbasová nebo Eva Decastelo Na běh pro radost Maminy Run i Lejla Abbasová nebo Eva Decastelo Letošního běhu pro radost maminy Run v rámci veletrhu Sport Life se v Brně zúčastní i Lejla Abbasová a moderátorka Eva Decastelo, které... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!