Šéfkuchař Hervé Courtot navštíví Grand Cru Restaurant

Publikováno: 18.09.2015 09:49 | Jiří Hofbauer

Do pražského Grand Cru Restaurant & Bar přijede Hervé Courtot, francouzský celosvětově uznávaný šéfkuchař, jenž působí v čele legendární restaurace NOBU Dubai a vařil například pro Roberta de Nira, Billa Clintona, Roberta Federeda, dubajského šejka či francouzského prezidenta. V Praze spojí síly s šéfkuchařem Grand Cru Restaurant & Bar Janem Punčochářem.

Bar Grand Cru II

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Jejich večerní menu budete moci ochutnat celkem třikrát, a to od 29. září do 1. října. „Těší mě, že mohu v České republice spolupracovat právě s Janem Punčochářem. Do jeho pojetí moderní gastronomie dává srdce, což je podle mě atribut, který odlišuje skvělé kuchaře od těch průměrných,“ upozorňuje Hervé Courtot.

Hervé Courtot

Herve Courtot 2 Nobu

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Během tří večerů šéfkuchaři představí unikátní společné menu inspirované zejména japonskou kuchyní. „Myslím, že finální podobou budeme ještě oba překvapeni, ale máme v plánu například salát s krevetami, baby špenátem a miso nebo mušle Sv. Jakuba s foie grass a vanilkou,“ prozrazuje Punčochář, šéfkuchař Grand Cru Restaurant & Bar. Kromě osmi-chodového menu čeká na hosty tým zkušených sommeliérů, který má na starost párování krásných vín k daným lahůdkám. „Jako tradičně se u nás budeme snažit o co nejkomplexnější gastronomický zážitek, proto párování s víny. Každý, kdo přijde se může těšit například na výtečné Champagne Deutz, které budeme podávat k ústřicím v lanýžové omáčce s kaviárem Sologne,“ dodává Punčochář.

Jan Punčochář, šéfkuchař Grand Cru Restaurant & Bar

Jan Puncochar 2

Zdroj: Premier Wines & Spirits

„Vždy jsem velmi rád cestoval. Proto se nemůžu dočkat do Prahy, je to nádherné město s bohatou kulturou, ve kterém je momentálně zážitková gastronomie na velkém vzestupu,“ říká Courtot. Síť NOBU má v současnosti 32 restaurací v 28 městech po celém světě, které spojuje jméno mistra japonské kuchyně Nobuyukiho Matsuhisy, který spolupracuje se světovými šéfkuchaři jako je právě Herve Courtot. Prestižní michelinskou hvězdou byly oceněny restauranty NOBU v Las Vegas, San Diegu, Los Angeles a rovnou dva v Londýně.

Bar Grand Cru (kopie)

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Hodnocení článku:



Komentáře

Jak pečovat o kvalitní kožené boty Jak pečovat o kvalitní kožené boty Milujeme kvalitu. Milujeme tradici. Milujeme, když cena odpovídá užitku. Obzvlášť se tyto vlastnosti snoubí v případě rámových bot.... Předchozí článek Michael Kováčik jaro/léto 2016 Michael Kováčik jaro/léto 2016 Michael Kováčik představil kolekci vytvořenou z luxusního hedvábí a charakteristickou kvalitním zpracováním, která je však od minulých... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!