Šéfkuchař Jan Punčochář je českou tváří švýcarských hodinek Oris

Publikováno: 03.05.2016 08:36 | Jiří Hofbauer

Šéfkuchař oceňované Grand Cru Restaurant & Bar Jan Punčochář zahájil spolupráci se značkou luxusních hodinek Oris. Produkty švýcarské společnosti se dají v České republice zakoupit v prodejně Koscom, která nabízí nejširší sortiment hodinek ve střední Evropě. „Hodinky jsou mojí vášní, a proto jsem u nabídky prodejny Koscom neváhal jsem ani minutu. Těší mě, že jsem dostal příležitost stát se jednou z tváří švýcarských hodinek Oris pro Českou republiku. Ty pilotní chronografy mě fakt hodně baví, “ vysvětluje Jan Punčochář.

Jan Puncochar, Oris (kopie 2)

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Z nabídky privátně vlastněné značky si Punčochář vybral „pilotky“ Oris Aviation Big Crown Pro Pilot Chronograph GMT, který se prodává za 107 990 korun českých. Jedná se o luxusní, elegantním stylem reprezentující a aviatikou ovlivněné hodinky, které definuje specifický číselník, z jehož plochy lze odečíst nejenom aktuální a duální čas, ale také využívat integrované stopky. V kuchyni se tak hodí nejenom po stránce funkční, ale i skutečností, že disponují safírovým sklíčkem, jehož plochu nelze poškrabat. Ocelové 44 mm pouzdro je navíc vodotěsné a na zápěstí jej drží stylový vysoce kvalitní kožený řemínek z teletiny. „U hodinek jsem vždy preferoval především ty lehce masivnější. Zásadní roli ovšem při výběru sehrává, jestli nevadí při vaření. V případě tohoto modelu si s tím nemusím lámat hlavu,“ dodává šéfkuchař Grand Cru. V zahraničí jsou spolupráce mezi věhlasnými šéfkuchaři a špičkovými hodinářskými společnostmi zcela běžné. Mezi známé osobnosti světa gastronomie, které propojily svou tvář se značkou hodinek, patří Gordon Ramsay, Wolfgang Puck, Mario Batalli, Nobu Matsuhisa nebo Thierry Marx.

Oris Big Crown ProPilot Chronograph GMT_Original_1498

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Jan Punčochář se vyučil v hotelu Ambassador, své zkušenosti dále sbíral v zahraničí a vařil například v přední švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde strávil deset let. Od loňského roku působí jako šéfkuchař v Grand Cru Restaurant & Bar. Díky Punčochářově autentické moderní gastronomii je Grand Cru uvedeno v prestižním michelinském průvodci, umístilo se na druhém místě v loňském ročníků prestižního žebříčku Top restaurace týdeníku Euro a získalo například Czech Bar Award za nejlepší vinný bar v České republice. Grand Cru Restaurant & Bar provozuje distribuční společnost Premier Wines & Spirits, kterou spoluvlastní podnikatel Martin Nejedlý.

Hodnocení článku:



Komentáře

Back to black: černá jako životní princip Back to black: černá jako životní princip Černá je taková barva, kterou člověk vnímá, když z daného směru neproudí žádné světlo. Ha. Webová definice ale opomíná ten... Předchozí článek Stojí nový iPad Pro za to? Stojí nový iPad Pro za to? Větší. výkonnější a jako vždy naprosto dokonalý. To je nový iPad Pro, který byl představen značkou Apple v září minulého roku... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!