Španělské Velikonoce v gastrobaru Monarch

Publikováno: 24.03.2016 00:03 | Jiří Hofbauer

Španělsko v týdnu mezi 20. a 27. březnem zažívá svůj hlavní katolický svátek. Oslavám Velikonoc respektive Svatému týdnu vévodí řada zvyků v čele s průvody, zpíváním sborových písní a motivy Ježíšova umučení. A přestože se region od regionu liší, jedno mají všichni Španělé společné – rádi si vychutnají dobré jídlo a víno. Pokud chcete poznat chuť španělských Velikonoc, navštivte gastrobar Monarch v centru Prahy. „Od čtvrtka do soboty, ale i na Velikonoční pondělí jsme pro vás přichystali to nejlepšího ze španělské kuchyně. Kromě tapas a mořských plodů se můžete těšit například na tradiční katalánský velikonoční dezert,“ upřesňuje Miguel Innella, šéfkuchař Monarchu.

Sefkuchar Miguel Innella II

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Španělé svůj Svatý týden neboli Semana Santa vedle náboženských zvyklostí spojují také se setkávání s příbuznými a přáteli. Pohromadě se baví u krásného vína a čerstvých pokrmů, kterými je největší stát jižní Evropy vyhlášený. Něčeho podobného chce letos o Velikonocích docílit i Miguel Innella se svým kuchařským týmem v gastrobaru Monarch. „Naše speciální velikonoční menu obsahuje čtyři chody. Pro předkrm jsme zvolili krokety z mušlí a kari s krémem z mořského špenátu,“ říká šéfkuchař. Namísto jarní zeleninové polévky, která patří k českým Velikonocím, v Monarchu druhý chod představují marinované ančovičky s pečenou zeleninou a křupavým pečivem zvaným Coca Valenciana. Jako zlatý hřeb nabídky Innella zvolil šťavnatý filet z tresky se zeleninovým pyré, španátem a potaje šťávou. „Servírovat budeme navíc i klasickou a nenahraditelnou Paellu s mořskými plody. Žádná španělská večeře se neobejde bez sladké tečky, proto menu zakončíme velikonočním dezertem se zmrzlinou z pomerančových květů,“ dodává Miguel Innella.

2016 PHOTOONE - 047

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Atmosféru španělských Velikonoc prohloubí také nejkvalitnější produkty jihoevropských vinařství, jako jsou Marqués de Murrieta a Lopez de Heredia. Ke každým dvěma kompletním velikonočním menu v Monarchu navíc jako dárek dostanete lahev vína Vi?a Real Crianza 2012, které pochází z nejznámější španělského vinařské oblasti Rioja. Při výběru vína i osvěžujících koktejlů hostům poradí sommelier Karel Baštinec, vítěz druhého ročníku soutěže Premier prix de sommelier. Více informací o Monarchu i jedinečném velikonočním menu najdete na www.monarch.cz.

Krokety ze susene sunky s domaci tatarskou majonezou III

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Hodnocení článku:



Komentáře

Back to black: černá jako životní princip Back to black: černá jako životní princip Černá je taková barva, kterou člověk vnímá, když z daného směru neproudí žádné světlo. Ha. Webová definice ale opomíná ten... Předchozí článek Stojí nový iPad Pro za to? Stojí nový iPad Pro za to? Větší. výkonnější a jako vždy naprosto dokonalý. To je nový iPad Pro, který byl představen značkou Apple v září minulého roku... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!