Španělské Velikonoce v gastrobaru Monarch

Publikováno: 24.03.2016 00:03 | Jiří Hofbauer

Španělsko v týdnu mezi 20. a 27. březnem zažívá svůj hlavní katolický svátek. Oslavám Velikonoc respektive Svatému týdnu vévodí řada zvyků v čele s průvody, zpíváním sborových písní a motivy Ježíšova umučení. A přestože se region od regionu liší, jedno mají všichni Španělé společné – rádi si vychutnají dobré jídlo a víno. Pokud chcete poznat chuť španělských Velikonoc, navštivte gastrobar Monarch v centru Prahy. „Od čtvrtka do soboty, ale i na Velikonoční pondělí jsme pro vás přichystali to nejlepšího ze španělské kuchyně. Kromě tapas a mořských plodů se můžete těšit například na tradiční katalánský velikonoční dezert,“ upřesňuje Miguel Innella, šéfkuchař Monarchu.

Sefkuchar Miguel Innella II

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Španělé svůj Svatý týden neboli Semana Santa vedle náboženských zvyklostí spojují také se setkávání s příbuznými a přáteli. Pohromadě se baví u krásného vína a čerstvých pokrmů, kterými je největší stát jižní Evropy vyhlášený. Něčeho podobného chce letos o Velikonocích docílit i Miguel Innella se svým kuchařským týmem v gastrobaru Monarch. „Naše speciální velikonoční menu obsahuje čtyři chody. Pro předkrm jsme zvolili krokety z mušlí a kari s krémem z mořského špenátu,“ říká šéfkuchař. Namísto jarní zeleninové polévky, která patří k českým Velikonocím, v Monarchu druhý chod představují marinované ančovičky s pečenou zeleninou a křupavým pečivem zvaným Coca Valenciana. Jako zlatý hřeb nabídky Innella zvolil šťavnatý filet z tresky se zeleninovým pyré, španátem a potaje šťávou. „Servírovat budeme navíc i klasickou a nenahraditelnou Paellu s mořskými plody. Žádná španělská večeře se neobejde bez sladké tečky, proto menu zakončíme velikonočním dezertem se zmrzlinou z pomerančových květů,“ dodává Miguel Innella.

2016 PHOTOONE - 047

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Atmosféru španělských Velikonoc prohloubí také nejkvalitnější produkty jihoevropských vinařství, jako jsou Marqués de Murrieta a Lopez de Heredia. Ke každým dvěma kompletním velikonočním menu v Monarchu navíc jako dárek dostanete lahev vína Vi?a Real Crianza 2012, které pochází z nejznámější španělského vinařské oblasti Rioja. Při výběru vína i osvěžujících koktejlů hostům poradí sommelier Karel Baštinec, vítěz druhého ročníku soutěže Premier prix de sommelier. Více informací o Monarchu i jedinečném velikonočním menu najdete na www.monarch.cz.

Krokety ze susene sunky s domaci tatarskou majonezou III

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Hodnocení článku:



Komentáře

Univerzitní vlci aneb jak zvládnout zkouškové období Univerzitní vlci aneb jak zvládnout zkouškové období Dnes je kolikátého? CO?! To ale musí znamenat, že tu zkoušku mám... za tři dny. Tři dny. Tři! Zdroj: Arnaldo Anaya-Lucca/Tumblr Přesně... Předchozí článek Stojí nový iPad Pro za to? Stojí nový iPad Pro za to? Větší. výkonnější a jako vždy naprosto dokonalý. To je nový iPad Pro, který byl představen značkou Apple v září minulého roku... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!