Špilberk Food Festival nabídl nejrůznější chutě

Publikováno: 14.06.2015 08:16 | Jiří Hofbauer

Už počtvrté se po hradbách a náměstích středověkého hradu Špilberk rozlily vůně vyhlášených restaurací z Brna. To vše podpořené vynikající víny z lokálních vinařství a bohatým programem rozplánovaným po celou dobu třídenního jídelního maratonu.

IMG_4509

Zdroj: Menstyle.cz

Prudké stoupání do kopce až k bránám historické pevnosti se skutečně vyplatí. Okamžitě na vaše smysly začnou útočit nejrůznější vůně, kvůli kterým rádi směníte poslední korunu za festivalové platidlo florén (25 kč). Zachovejte chladnou hlavu a začněte postupně.

Špilberk Food Festival je pro milovníky dobré gastronomie to stejné, co pro malé děti Vánoce. Tolik možností, které stojí za to ochutnat. Jděte do toho po hlavě. Pokud máte jen jeden den dopředu si prostudujte nabídku festivalu a předem si vyhodnoťte, co vás zaujalo a o čem víte, že byste chtěli ochutnat.

IMG_4518

Zdroj: Menstyle.cz

V italské restauraci Il Mercato jsme ochutnali domácí mozzarellu a fritované mořské plody.

Mozzarella dell Cazaro, čerstvá mozzarella

IMG_4515

Zdroj: Menstyle.cz

Fritura di Mare aioli, fritura kalamáry, krevety s omáčkou aioli

IMG_4516

Zdroj: Menstyle.cz

Francouzskou kuchyni jsme si dopřáli v restauraci La Bouchée, kde jsme ochutnali šneky.

Šneci dušení v bílém víně se šalotkou, žampionem a špekem uzeným na dřevě

IMG_4519

Zdroj: Menstyle.cz

Jedním z hitů festivalu byl Amerikou inspirovaný hamburger z bistra My Food

Šťavnatý burger z vyzrálého hovězího masa z biofarmy Sasov v domácí lahodné briošce s My chilli omáčkou a lehkým salátem

IMG_4512

Zdroj: Menstyle.cz

Na závěr jsme nemohli vynechat stánek pâtisserie Dolce Passione. Ochutnali jsme extrémně čokoládové Fondue Sacher Piccolo s kandovanou pomerančovou kůrou. Prakticky zdravý a neskutečně dobrý mrkvový dort. Museli jsme mít variaci makronek se slaným karamelem. Těsně předtím, než jsme upadli do slakého kómatu, jsme ochutnali jahodový dezert Fragola altrimenti.

Fondue Sacher Piccolo s kandovanou pomerančovou kůrou

IMG_4508

Zdroj: Menstyle.cz

Mrkvový dort se smetanovo-tvarohovým krémem a skořicí / Macarons

IMG_4506

Zdroj: Menstyle.cz

Fragola altrimenti (Jahody jinak)

IMG_4546

Zdroj: Menstyle.cz

Šéfcukrář Martin Beránek pak na pódiu v rámci cooking show za asistence Tomáše Černého, šéfkuchaře restaurace La Finestra, předvedl výrobu italského dezertu cannoli siciliani, po kterém se hned zaprášilo.

11393054_1646321735598486_3040617997745667417_n

Zdroj: Tomáš Kern

11056584_1646321685598491_2800763100450321669_n

Zdroj: Tomáš Kern

Pokud se v restauracích, které své kuchařské umění předvádějí na Špilberku stravujete běžně, možná nebudete z jejich nabídky překvapení. Na Špilberk vlastně vyrazily s tím nejlepším, co se za poslední rok naučily. Ostatně důvod, proč food festival trvá tři dny není náhodou. Právě tři dny jsou optimální k tomu, abyste poctivě ochutnali pokrmy u všech restaurací.

Hodnocení článku:



Komentáře

Jak pečovat o kvalitní kožené boty Jak pečovat o kvalitní kožené boty Milujeme kvalitu. Milujeme tradici. Milujeme, když cena odpovídá užitku. Obzvlášť se tyto vlastnosti snoubí v případě rámových bot.... Předchozí článek Nejmenší Audi A1 Nejmenší Audi A1 Nejmenší Audi nemá v segmentu malých prémiových vozů příliš mnoho konkurentů. V prodejích si tenhle prcek vede celkem slušně a... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!