Špilberk Food Festival podruhé

Publikováno: 05.04.2013 23:33 | Michal Novák

Ti, kteří mají rádi dobré jídlo se dělí do dvou skupin. Na ty, kteří na Špilberk Food Festivalu ještě nebyli a na ty, kteří se těší na druhý ročník už skoro rok. Minulý, první, ročník Špilberk Food Festivalu se totiž maximálně povedl. Většinu prvních ročníků provází spousta legračních problémů. Na ŠFF minule nebyl snad ani jeden. Nejsem moc fanda usekávání hlaviček lahvím šampaňského (říkají tomu sabrage), ale tak i tohle si určitě své příznivce našlo.

SFF

Ale nechme minulý ročník v minulém roce. Letos brněnský hrad Špilberk od 10. do 12. 5. opět ožije touto akcí a nechat si ji ujít je gurmánský hřích. Těšit se můžeme na lehce obměněnou sestavu brněnských a zájezdních restaurací:

  • BOULEVARD RESTAURANT
  • BRABANDER RESTAURANT
  • BUTCHER'S
  • HOTEL PRESTIGE
  • IL MERCATO
  • KOISHI RESTAURANT
  • LEPORELO+
  • PALAZZO RESTAURANT
  • RESTAURACE BONANZA
  • MONTE BÚ
  • RESTAURANT NOEM ARCH
  • RESTAURANT PAVILLON
  • RISTORANTE RIALTO
  • SUNSET RESTAURANT
  • VALORIA RESTAURANT

K ochutnání bude vše od tradičních českých kuchyní na moderní způsob, přes mezinárodní až po kompletně hmyzí menu.

Provázet celým programem bude přední český šéfkuchař Dalibor Navrátil. Ze známých osobností se určitě zastaví i Zdeněk Pohlreich (v sobotu) a držitel michelinské hvězdy Roman Paulus (v neděli). Nebude chybět ani Tomio Okamura se svou novou kuchařkou. A my se hlavně těšíme na experimentální molekulární kuchyni Petra Koukolíčka. A místo Petra Stádníka a jeho vyprávění o přípravě živých humrů můžou slabší žaludky s námi na sabrování lahví.

Nedělejte tu chybu, co minule já a nejezděte na Špilberk Food Festival autem. Akce je v moravské metropoli, takže o kvalitní víno není nouze.

Aktuální informace se vždy dozvíte na webu www.spilberkfoodfestival.cz, kde můžete taky pořídit vstupenky na jednotlivé dny.

Stejně jako minulý rok je cenová politika nastavená velice dobře. V rámci 350Kč vstupu v předprodeji je 250 Kč určeno k přímé konzumaci. Dostanete festivalové florény, které můžete proměnit na jídlo. Jeden florén je stejně jako minulý rok "pětadvacetikoruna" a ceny budou snad taky podobné. Kde minulý rok se dalo za 10 florénů ochutnat celé menu 3-4 chodové jedné restaurace. Pro ty, kteří mají rádi komornější akce je určen pátek, který má tradičně vyšší vstupné (obsahuje samozřejmě i víc festivalové měny).

Z ŠFF Vám přineseme určitě ještě pár zážitků. Na jahody s pepřem z repertoáru restaurace Il Mercato se prostě nedá jen tak zapomenout ani za rok.

Hodnocení článku:



Komentáře

Jan Palach: oheň, který probudil lidi Jan Palach: oheň, který probudil lidi Změny nejsou jednorázové akce. Možná jejich akutní provedení, ale ony samotné jsou trvalým procesem. V roce 1969 hlas lidu nepřekonal... Předchozí článek Jak být fit až do cíle v životě i sportu Jak být fit až do cíle v životě i sportu Léčit. Slovo, které RNDr. Josef Šmarda pokládá za základ úspěchu světového zdravotnictví, a které přesto ve slovnících těch... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!