101 tipů pro grilování, díl 2.

Publikováno: 19.05.2010 15:16 | Petr Hájek

Ke grilování člověk nemusí mít 2 vysoké školy a IQ nad 140, nicméně rozhodně to není činnost, do které by se jeden měl vrhnout bez jakéhokoliv plánování a znalostí.

 

 

 

6. Používejte různě vysoké ohně

Jednou z vizitek dobrého grill-mistra je i to, že nepoužívá stále stejně vysoký oheň. Minimálně to chce zvládnout dva - vysoký pro stejnoměrné grilování a nízký pro (d)opečení boků.

 

7. Nepodceňte kvalitu

Pokud očekáváte mistrovské dílo, nelze předpokládat, že jej vytvoříte ze surovin 5. třídy. To platí jak o mase, tak i o koření a dalších ingrediencích.

 

8. Grill nemusí být příliš velký

Grill běžné velikosti (řekněme cca jako notebook) postačí v drtivé většině případů, do většího jděte jen za té situace, že máte opravdu velkou rodinu (tj. nad 7-8 osob či hostů). Přepočítáno na grilly plynové, dvojhořákový bude ažaž. Nekupujte též grily vybavené sklem, jelikož přes ně stejně není brzy nic vidět kvůli kouři a prskající omáčce.

 

9. Pozor na přichycení masa

Hned, jak zahájíte proces grilování, proveďte nejprve toto: maso po několik minut nechte takříkajíc „vypálit". To je akce, při které se rychle (a jen trochu!) vysuší obě strany masa tak, aby se při dalším grilování již nepřichytávalo. Pozor ale, nesmíte to samozřejmě přehnat a maso spálit či vysušit příliš!

 

10. Nepřehánějte to

I když je pro vás grilování životním posláním, stále to nemusíte hnát do krajnosti. Grilování má být především o zábavě a společném čase, nikoliv o dalších 8 hodinách stresujícího maratónu.

Hodnocení článku:



Komentáře

Stylovými vůněmi ke sportování Stylovými vůněmi ke sportování O tom, že přiměřená fyzická aktivita prospívá našemu zdraví, není třeba sáhodlouze hovořit. Lze však při sportovní aktivitě... Předchozí článek "Michelinská hvězda je jako Oscar v kuchařském světě." Když něco chcete opravdově zažít, dělat či poznat, vydejte se tam, kde se taková příležitost nabízí od skutečných profesionálů.... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!