Bez čeho se neobejde dnešní mistr grilu?

Publikováno: 04.07.2011 14:02 | Petr Hájek

Čas dovolených, horkých letních dní a spousty volného času značí mimo jiné i to, že budete mít více času pro trávení na party a nad grilem. Prvotřídní grilování ale není věc, která by se dala vyřídit ohništěm za garáží a ohořelým klackem - žádá si podobně prvotřídní výbavu!

Opasek na grilovací instrumenty

Abyste měli stále vše důležité po ruce a nehledali různé věci někde pod stolem ("kde je zase hergot to koření?!"), pak to chce nástrojový opasek určený speciálně pro umělce grilu. Obsahuje jednak držátka na příbory či nože a samozřejmě také na koření a další věci, jež budete potřebovat k dokonalé úpravě vašeho masa. Cena dělá okolo 99 USD.

 

2011-07-04-1
 

 

Přenosný gril

Grilování na zahradě je samozřejmě první grilovací třída, jestliže ale podobnou nemáte, stále se dá pořídit podobný miniaturní přenosný gril, s nímž se vejdete i na balkon. Ten samozřejmě funguje na plyn, což můžete vidět jako další případnou (ne)výhodu. Podobná hračka stojí okolo 165 USD a ve složeném stavu se vejde skutečně kamkoliv...

 

2011-07-04-1
 

 

Zapalovač do všech počasí

Určitě to sami znáte: chcete zažehnout oheň, ale vítr vám systematicky zhasíná zápalky. Tento zapalovač je na běžné podmínky tak trochu kanon na vrabce, ale pokud si potrpíte na extrémy po všech stránkách, tak proč ne? Podobný zapalovač v ceně 50 USD je odolný proti vodě i větru do rychlosti až 120-140 Km/h (!).

 

2011-07-04-1
 

 

Okamžitý teploměr

Jestliže něco dělí skutečné mistry a amatéry, pak rychlost odečítání teplot - klasickému teploměru totiž často trvá nezdravě dlouho odečíst hodnotu z právě grilovaného masa, z nějž se proto často stává jinak propečené, nežli jaké si třeba grilující přeje. Když ale odečtete hodnotu okamžitě, hned víte na čem jste a zda ještě péct či již oddělat. Teplotu si změříte za 93 USD.

 

2011-07-04-1
 

 

Hodnocení článku:



Komentáře

Jakub Přibyl - interview s třetím nejlepším sommelierem v ČR Jakub Přibyl - interview s třetím nejlepším sommelierem v ČR      "Pokud udělá vinař hodně kvalitní, sofistikované víno, tak je určitě vhodné ho podávat se stejně kvalitním... Předchozí článek "Michelinská hvězda je jako Oscar v kuchařském světě." Když něco chcete opravdově zažít, dělat či poznat, vydejte se tam, kde se taková příležitost nabízí od skutečných profesionálů.... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!