Všechny cesty vedou na Špilberk Food Festival

Publikováno: 09.05.2013 20:39 | Jiří Hofbauer

Již zítra obsadí hradby brněnského hradu Špilberk milovníci kvalitní a té nejlepší gastronomie. Zkušení šéfkuchaři tak znovu vytáhnou svoje nejsilnější gastronomické zbraně, kterými budou útočit na všechny smysly návštěvníků. Rozmanité složení kuchyní nabídne tradiční českou kuchyní, mezinárodní speciality i neobvyklé druhy mas až po zcela netradiční hmyzí menu. Místo pověstné sladké tečky očekávejte sladký ohňostroj zmrzlin z těch nejméně očekávaných ingrediencí či mistrovsky zkomponované chutě dezertů. Představujeme vám poslední sérii restaurací, které se již od zítra 10.května do neděle 12. května 2013 boudou ucházet o pozornost návštěvníků v rámci druhého ročníku Špilberk Food Festival.

high-6

Hotel Prestige

Mimobrněnský Hotel Prestige se nachází v královském městě Znojmě nedaleko národního parku Podyjí. Gurmánský zážitek slibuje menu sestavené ze specialit na grilu, zvěřiny, ryb a drůbeže. Českou i zahraniční kuchyni pak doplňují lokální znojemské speciality. Jako jediná hotelové restaurace v České republice nabízí tzv. vitální kuchyni. Příprava pokrmů spočívá v přísném dodržování postupu podle tradiční čínské medicíny zaměřené na vaření ze základních , průmyslově neupravených surovin s využitím principů nejstaršího a nejpropracovanějšího stravovacího systému. Samozřejmostí je pro Moravu bohatá nabídka vín, kterou můžete okusit v největším vinném sklepu na Znojemsku. Na letošní Špilberk Food Festival hotel Prestige přiveze pomalu dušená telecí líčka, filátko z dyjského candáta, sladký živý mangový pudink a to nejlepší z vinařství Lahofer.

1

Zdroj: Hotel Prestige



Restaurant a steakhouse Monte Bú

Jako jediná restaurace v Brně nabízí jedinečná masa z vlastní zrárny. Masa z českých i zahraničních chovů jsou pro co nejlepší kvalitu a chuť vyvěšena až po dobu 60 dní. Místní řezníci pak maso zpracovávají na mnoho dnes již opomíjených kousků a díky tomu restaurace tak nabízí i ne zcela běžné pokrmy.

Již zítra tak budeme moci ochutnat speciální tatarák Monte Bú z vyzrálé hovězí svíčkové, pikantní fazolovou polévku se salámem chorizo a především filet Mignon, steak z vyzrále hovězí svíčkové. Jako dezert pak Panna Cotta z blond čokolády Valrhona a dobré trávení vína z Vinařství u Kostela.

2

Zdroj: Restaurant a steakhouse Monte Bú



Restaurant Palazzo

Milan Urbánek, executive chef Restaurantu Palazzo, si je vědom jaká síla se skrývá v drobných leč podstatných detailech. Esteticky dokonalý interiér, podle návrhu španělského designéra Paco Entrena vás ujistí, že tady skutečně nic nepodceňují. Co platí v interiéru, v kuchyni to platí dvojnásob. Ať už upřednostňujete tradiční kuchyně nebo se necháte ohromit neobvyklým chutěmi vždy je základ z čerstvých a sezónních produktů.

Na hradbách nedobytného hradu Špilberk nabídne restaurace chuťově neotřesitelné menu v podobě gazpacha ze zelených rajčat s krevetí tempurou, Zarzuela de mariscos ala Catalana (tradiční katalánský pokrm z dušených ryb), grilovanou jehněčí kýtu, pečeného mečouna a jako dezert zmrzlinu ze zeleného chřestu. K maximálnímu požitku přispějí i vína vinařství Sůkal z Nového Poddvorova a vinařství Michal Robek.

3

Zdroj: Martin Lukeš / Megapixel



Ristorante Rialto

Doménou Ristorante Rialto jsou speciality mezinárodní a italské kuchyně. Jídelní lístek nabízí širokou paletu jídel, především italské a středomořské kuchyně jako ravioli, spaghetti, pappardelle nebo mořské ryby. Skvělé je nejen jídlo, ale zvláště v jarních měsících je úchvatný i výhled do kvetoucího sadu.

Atmosféru jako na italském mostě Rialto navodí menu v podobě roastbeefu z telecího karé, ravioli plněných fáší z mušlí a krevet, pomalu pečeného v bylinkách marinovaného jeleního hřbetu a čerstvých jahody plněné čokoládovým creme brule s chilli. Na la dolce vita si připijete vínem od Libora Veverky z Čejkovic.

4

Zdroj: Martin Lukeš / Megapixel

Sunset Restaurant

Na terase Restaurantu Sunset si můžete nejen vychutnat skvělou večeři ale současně i sledovat západ slunce nad centrem města Brna. Současně se vám naskytne překrásný výhled na Špilberk, kde již zítra odstartuje druhý ročník Špilberk Food Festlivalu.

Na tento gastronomický svátek si restaurant Sunset připravil sušenou vepřovou panenku s houbovým tartarem, hovězí hanger protknutý uzeným bokem, konfitované kachní prsíčko a na závěr čokoládovou terasu se sněhovým obláčkem. S vínem z vinařství Reisten ti bude skutečně nadzemský zážitek.

5

Zdroj: Sunset Restaurant

„Je skvělé, že lidé z Moravy nemusí jezdit za oslavou gastronomického řemesla daleko. Restaurace s chutí prezentovaly hezkou, zajímavou gastronomii, jak má být“, řekl o minulém ročníku průvodce festivalem a ředitel řady gastronomických oceněnění Dalibor Navrátil.

Minulý rok přilákal festival 3 000 Brňanů. Bude letos tohle číslo ještě větší?

945027_499938236726384_203511805_n

Zdroj: Špilberk Food Festival

Hodnocení článku:



Komentáře

Karel Hynek Mácha, české poezie pán Karel Hynek Mácha, české poezie pán Je skvělé, když víte, že Máj je lyricko-epická báseň a poprvé vyšel v roce 1836. Je ohromné, když se s někým můžete podělit... Předchozí článek Jak být fit až do cíle v životě i sportu Jak být fit až do cíle v životě i sportu Léčit. Slovo, které RNDr. Josef Šmarda pokládá za základ úspěchu světového zdravotnictví, a které přesto ve slovnících těch... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!