25 nečekaných tajemství stravování (díl 3.)

Publikováno: 07.05.2011 14:27 | Petr Hájek
Většina moderních postupů, článků a rad týkajících se hubnutí se typicky omezuje na příkazy typu: "Jezte tohle a ne tamto, protože...". My si dnes pro změnu prozradíme některá tajemství, díky nimž půjdou přebytečná kila dolů řádově snadněji.
 
2011-05-07-1

11. Mezi sousty odložte vidličku

Popřípadě si dejte malý lok vody po každém soustu. Řečtí dietologové totiž zjistili, že velmi pomalé jídlo aktivuje hned dva hormony, které vám pomáhají cítit se sytým.
 

12. Dejte přednost žitu před obilím a pšenicí

Pokud si dáte k snídani něco z žitné mouky, máte pro změnu dle švédských vědců velkou šanci cítit se za 8 hodin plnější, nežli kolegové, co jedli něco z pšenice/obilí. Je tak tomu zejména díky vláknině a menšímu vlivu na hladinu cukru.

13. Přes den často ovoce a zeleninu

Osoby, které jedli zeleninu a ovoce přes den jen jednou skončili v kognitivních testech výrazně pozadu za těmi, kteří si jí dopřáli 4-5x denně.

14. Občas srkejte zelený čaj

Ano víme, nemáte jej rádi pravděpodobně, ale je tu hned několik dobrých důvodů k jeho konzumaci: dle čínských expertů pomáhá na silnější kosti (ve stáří k nezaplacení) a také je výrazným bojovníkem se špatným dechem. Aneb proč se cpát syntetickými žvýkačkami, když totéž zařídí jeden čaj?

15.  Před jídlem se snažte vydat co nejvíce energie třeba cvičením

Když to totiž uděláte, pak jídlo, které budete jíst, na vás bude mít více "plnivější" dojem. To samozřejmě opět znamená méně spotřebovaných kalorií. 


Hodnocení článku:



Komentáře

Robert Vano - fotograf - osobnost měsíce květen 2011 Robert Vano - fotograf - osobnost měsíce květen 2011 Při příležitosti malé, soukromé oslavy Robertových narozenin, jsem požádala několik blízkých přátel, aby mu položili sami... Předchozí článek "Michelinská hvězda je jako Oscar v kuchařském světě." Když něco chcete opravdově zažít, dělat či poznat, vydejte se tam, kde se taková příležitost nabízí od skutečných profesionálů.... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!