Cesta ze nejsilnějším chilli na světě, díl 2.

Publikováno: 29.07.2010 10:33 | Petr Hájek

Muži obvykle milují pálivá jídla a poměrně často si z tohoto důvodu sypou do jídla pepř či dávají chilli. Ovšem výběr správného chilli, to je hotová věda...

 

1. Sweet Bell Pepper (0 SU)

Známá sladká odrůda byla šlechtěním přinucena k produkci paprik červených, žlutých i zelených a to v naprosto sladké a nepálivé podobě. Ideální pro osoby nesnášející pálivou chuť a samozřejmě také jako univerzální zeleninová příloha k čemukoliv.

 

 

2. Pimento (100-500 SU)

Jemně pálivá odrůda pimento je snadno rozpoznatelná svým neobvyklým tvarem připomínajícím třešně či cherry-rajčata. Tyto srdčitě tvarované papričky dorůstají délky asi 7-10 cm a šířky mezi 5-7 cm. Chuť Pimento je stále hodně sladká, dužnatá, ale již špetku aromatičtější než Sweet Bell Pepper. Toto je nejtypičtější odrůda i pálivost, na jakou lze narazit, ovšem jde se setkat i s pálivějšími variacemi Floral Gem a Santa Fe Grande. Pimento jistě dobře znáte sami - to je taková ta červená věc uvnitř španělských nakládaných oliv.

 

 

3. Pepperoncini (100-500 SU)

Též známé jako Tuscan Peppers, Sweet Italian Peppers či Golden Greek Peppers. Tyto žluté papričky (postupně červenající) se vyskytují jak v Evropě, tak i v USA. Papričky jsou jemné, mírně pálivé a mají drobný náznak hořkosti. Řecká verze je sladší a méně hořká, než toskánská variace. V Itálii se tyto 5-8 cm velké plody používají v sendvičích, v salátech všech typů, servírují se k pizze atd. Papričky se často nakládají, což je mimochodem také důvod, pro jsou před servírováním podávány opláchnuté ve studené vodě. I když se Pepperoncini nejčastěji konzumují syrové či nakládané, objevuje se paprička pochopitelně také v řadě místních omáček stavících na rajčatech. Oblíbená je i k masu, jako předkrm, či jen tak zalitá olivovým olejem.

 

 

Hodnocení článku:



Komentáře

Jak pozvat ženu na večeři správným způsobem?, díl 2. Jak pozvat ženu na večeři správným způsobem?, díl 2. Jestliže chcete udělat opravdu mimořádný dojem na některou neméně mimořádnou dámu, pak je na místě nepodcenit žádný detail... Předchozí článek "Michelinská hvězda je jako Oscar v kuchařském světě." Když něco chcete opravdově zažít, dělat či poznat, vydejte se tam, kde se taková příležitost nabízí od skutečných profesionálů.... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!