Co nabídnou burgery v roce 2012?

Publikováno: 29.02.2012 14:44 | Petr Hájek

Někteří lidé říkají, že klasický hamburger je ten typ jídla, který již dosáhl dokonalosti a není cesty, jak z něj co do kulinářského zážitku vytřískat více. Jak se však záhy přesvědčíme, to by byl fatální omyl. 

2012-02-29-1

 

Aby bylo řečené příkladně a s dokonalým důrazem pro detail pečlivě prozkoumáno, probírala se na právě proběhnuvší akci South Beach Wine & Food Festival 2012 právě tato věc. Tedy, jak lze z hamburgeru běžného a všem známého vytvořit burger doslova dokonalý, aby se tak stal kulinářsky prostě nepopsatelným kouskem jídla.

Prvním trendem, který se mezi burgery začíná šířit, je prý pomalé protlačování vepřového masa. To budou jistě vnímat klany ortodoxních ctitelů hovězího jako herezi prvního stupně, ale je to tak. Ve stále více restauracích, receptech a burgerech na vás nevykoukne vepřové jen jako plátek slaniny, ale jako kompletní hamburger.

Dalším trendem je dle kuchařů to, že se hamburgery stávají trochu kouřovější co do chuti. Na to přišli kuchaři vysloveně náhodou, když se trocha Bentonského uzeného dostala do burgeru samotného a lidé si jej z neznámého důvodu začali více pochvalovat. Extra-kouřovitost u všech hamburgerů určitě nebude pravidlem, ale jistě nezaškodí vědět o dalších chuťových rozměrech nějaké obecně známé věci...

A do třetice stojí za zmínku to, že se mezi burgery velmi rychle šíří všelijaké asijské příchutě. Zpočátku působila tato oblast spíše na úrovni lokálních menších asijských restaurací, které je tam dávaly, jelikož to bylo prostě nejpohodlnější, dnes se za to ale nestydí ani šéfové nejprestižnějších restaurací. Tak třeba takový Zak Pelacchio z L.A. Social Eatz. Je faktem ale, že třeba taková ryze francouzská restaurace si nemůže asijskou omáčku dovolit...

Hodnocení článku:



Komentáře

Chystáte se na dovolenou? S MUDr. Jaroslavem Foltýnem jsme si vyměnili mnoho užitečných informací! Chystáte se na dovolenou? S MUDr. Jaroslavem Foltýnem jsme si vyměnili mnoho užitečných informací! Mnoho lidí může jistě říci, že ve volbě dovolené nejsou konzervativní, ale v otázce s kým budou cestu realizovat, sázejí... Předchozí článek "Michelinská hvězda je jako Oscar v kuchařském světě." Když něco chcete opravdově zažít, dělat či poznat, vydejte se tam, kde se taková příležitost nabízí od skutečných profesionálů.... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!