Lékařská tajemství pro moderního muže, díl 11.

2010-04-01-1
01.04.2010 13:13 | Petr Hájek

Určitě není nic špatného na tom, věnovat se v rozumné míře vlastnímu zdraví. Kromě vyvážené stravy, dostatku pohybu a ideálně co nejméně stresu jsou ale na místě i jisté základní znalosti, bez kterých to dnes zkrátka nejde...  

73. Funguje žvýkačka jako potlačovač chuti k jídlu?


Ano, lidé, kterým byla pravidelně nabízena žvýkačka, vykazovali i méně snězeného jídla. Je tu ale jeden drobný zádrhel - žvýkačky bez cukru (které jsou samozřejmě doporučeny, aby na váze člověk naopak nepřibíral) způsobují řadě lidí žaludeční problémy. Takže ano, když budete mít 10 průjmů denně, sice zhubnete, ovšem to není ta správná cesta hned z několika důvodů. Chuť k jídlu také trochu potlačují káva a cigarety.

 

 

74. Kdy je nejlepší čas na cvičení?


Po ránu, zostří to mysl a navíc cvičení příliš pozdě večer může způsobit, že budete s rozehřátým a rozvičeným organismem hůře usínat.

 

 

75. Co musím vědět o svém srdce ve věku 25/35/45/55 let?


O srdci si zapamatujte jen jediné, zato ale důkladně, nakonec i doktoři se to naučili poměrně nedávno - srdeční sval regeneruje během života, takže nikoliv, že přestane hned poté, co vyrostete. Srdce se přestane regenerovat poté, co mu přestanete předkládat výzvy, takže cvičte v jakémkoliv věku.

 

 

76. Existují prostředky na auta, které nepřetékají umělými chemikáliemi?


Pár jich je, ale chce to chvilku hledat - to jsou všechny ty citrusové čističe, přírodní vosky apod. Že jde o přírodní přípravek poznáte snadno - na obalu by neměly být žádné lebky.

 

 

77. Trpím na jaře a v létě na pylové alergie, je na ně něco přírodního?


Ano, je. Skvělý je Devětsil Lékařský, který lze aplikovat celou řadou cest - od čajů, přes koupele, až po spreje.

 

 

Hodnocení článku:



Komentáře

Stylově na Velikonoční koledu Stylově na Velikonoční koledu Až zvony utichnou a po okolí se bude rozléhat hlas řehtaček nebo písně koledníků, bude i tomu nejzarytějšímu skeptikovi jasné,... Předchozí článek "Michelinská hvězda je jako Oscar v kuchařském světě." Když něco chcete opravdově zažít, dělat či poznat, vydejte se tam, kde se taková příležitost nabízí od skutečných profesionálů.... Další článek

Víte o něčem, co by zajímalo i další naše čtenáře? Pošlete tip redakci!